dilluns, 10 de febrer del 2014

CDC subratlla que "el que la Generalitat obtindrà a través del FLA és inferior al pes de Catalunya en el sector públic espanyol"

Convergència denuncia que, de les 70 lleis tramitades al Congrés aquesta legislatura, una quarantena envaeixen competències de la Generalitat








Josep Rull, ha subratllat, després del Consell de Coordinació Institucional del partit, que durant la reunió s’han analitzat algunes xifres que contradiuen aquells que afirmen que Catalunya és el territori més ben finançat de l’Estat. D’entrada, ha recordat que el Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA, és un mecanisme per accedir a liquiditat, “un préstec amb interessos que s’ha de tornar a l’Estat”. En aquest sentit, ha concretat que la Generalitat obtindrà 6.300 milions d’euros del FLA, una quantitat que ha justificat així: “Alguns creuen que la Generalitat ha d’estar molt malament per demanar aquests diners, però no és així. L’Estat espanyol emetrà deute públic aquest any per valor de 242.000 milions d’euros, i d’aquests, la Generalitat només tindrà accés a 6.300 milions, un 2,6% del total. Aquest percentatge és inferior al pes que Catalunya té en el sector públic espanyol, que és del 6%”.

De la seva banda, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha denunciat que, a meitat de legislatura, “de les 70 lleis que s’han tramitat al Congrés, una quarantena han envaït competències de la Generalitat”. Corominas ha qualificat aquesta situació “d’atac directe i continuat a la manera de ser del país”. Per això, ha avançat, durant les properes setmanes, Convergència denunciarà cada una d’aquestes mesures. Un exemple d’aquesta ofensiva recentralitzadora del Govern del PP és la reforma del món local, una iniciativa que, ha recordat, ja ha rebut una resposta jurídica per part del partit, amb el seu suport al recurs al Tribunal Constitucional vehiculat des dels ajuntaments. Corominas ha assegurat que CDC “donarà una resposta clara i contundent a la política erràtica del PP, amb aquesta i altres iniciatives, perquè no es tracta d’un tema de corporativisme, és un tema de distorsió dels serveis que es presten des de les administracions locals, que ja ho han començat a notar”.

“Un greu atac a les llibertats públiques”
Josep Rull ha anunciat que CDC ha presentat una bateria de preguntes al Congrés i al Senat per verificar algunes informacions publicades que apunten que el Govern espanyol estaria controlant els veïns de Sant Celoni, al Vallès Oriental,  que pengen estelades a casa seva: “Si això es confirmés estaríem davant d’un greu atac a les llibertats públiques, que, a més, coincideix amb la retirada de senyeres al partit de Copa del Rei de bàsquet”. Rull ha afegit, que, si aquestes informacions són certes, CDC no descarta “demanar responsabilitats”. 
http://www.convergencia.cat/fitxa_noticies.php?news_ID=31337

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada