dimecres, 26 de febrer del 2014

President Mas: "El missatge que volem enviar des de Catalunya és que l'educació és l'eina més poderosa per a canviar el món"

  • El cap de l’Executiu ha recollit aquesta tarda el premi especial per al programamSchools, atorgat pel GSMA com a reconeixement a la tasca capdavantera del Govern per introduir la tecnologia mòbil als centres educatius
El president Mas ha rebut el guardó de mans de John HoffmanEl president Mas ha rebut el guardó de mans de John Hoffman
El president Artur Mas ha recollit aquesta tarda el premi especial per al programa mSchools, que el GSMA ha atorgat a la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la tasca capdavantera del Govern per introduir la tecnologia mòbil als centres educatius.
 
En el marc de la cerimònia dels Global Mobile Awards, que ha tingut lloc dins el Mobile World Congress, el cap de l’Executiu ha fet seves les paraules de Nelson Mandela al recollir el premi per destacar la importància de l’educació. “Mandela va assegurar fa uns quants anys que l’educació és l’eina més poderosa que pots fer servir per a canviar el món i, avui, aquest és el missatge que volem enviar des de Barcelona i Catalunya a tot el món”, ha destacat.
 
El president ha rebut el guardó de mans de John Hoffman, CEO del GSMA, a qui ha agraït la “implicació i entusiasme” en el projecte mSchools, una iniciativa del Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El projecte ha nascut amb l’objectiu de reduir les taxes d’abandonament escolar, millorar el rendiment dels alumnes i preparar els estudiants per a les necessitats que imposa el món digital d’avui a través de les tecnologies mòbils aplicades als processos d’aprenentatge.
 
El president ha ressaltat que aquest és un programa molt interessant, especialment per Catalunya, perquè som un país petit “sense recursos naturals” i, davant aquest fet, “el nostre actiu més important són les persones”.“Per això, ha afegit, el nostre objectiu principal és invertir en educació i és el que estem intentant fer”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha assenyalat que el programa mSchools pot ser molt útil per aconseguir els nostres objectius: millorar els resultats acadèmics, reduir la taxa d’abandonament escolar i incentivar l’esperit emprenedor”.
 
La cerimònia dels Global Mobile Awards s’ha celebrat al pavelló 4 de la Fira de Barcelona-Gran Via i també hi han assistit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró.
 
 
Entrevista amb la Mobile World Congress TV
Després de recollir el guardó, el president Mas ha estat entrevistat per la televisió del Mobile World Congress i ha subratllat la importància que té per a Catalunya ser capital mundial del mòbil, perquè significa organitzar al llarg de l’any diferents esdeveniments i desenvolupar programes com l’mSchools.
 
En l’entrevista, Artur Mas ha recordat que Barcelona va competir amb París, Berlín i Milà per ser Mobile World Capital i ha destacat que, “per a un país petit com Catalunya, estar en contacte amb les noves tecnologies i ser capital mundial del mòbil significa una gran oportunitat per transformar la nostra economia tradicional”. “Som un país petit, amb una mentalitat oberta, que intenta vendre els seus productes a tot el món”, ha afirmat el president, que ha destacat que Catalunya lidera el turisme i destaca en l’atracció d’inversió estrangera.
 
Fotografies
Intervenció del president
Intervenció del presidentJPG 533KB
Lliurament del guardó
Lliurament del guardóJPG 534KB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada