dilluns, 3 de febrer del 2014

La Generalitat selecciona 9 entitats per desenvolupar un programa pilot que beneficiarà prop de 600 autònoms

  • Funitec – La Salle, els col·legis d’Economistes de Catalunya, de Graduats Socials de Barcelona, d’Agents Comercials de Barcelona, la Fundació Universitària Martí l’Humà, la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya-CTAT, Pimec Autònoms, Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat, i l’Associació general d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya, són les entitats que desenvoluparan el projecte
 
  • El programa pilot pretén assajar i validar una eina per millorar la competitivitat i sostenibilitat dels treballadors autònoms
 
La Generalitat de Catalunya ha seleccionat un total de 9 entitats — Funitec – La Salle, els col·legis d’Economistes de Catalunya, de Graduats Socials de Barcelona, d’Agents Comercials de Barcelona, la Fundació Universitària Martí l’Humà, la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya-CTAT, Pimec Autònoms, Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat, i l’Associació general d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya—  per posar en marxa un programa pilot per ajudar a la consolidació del treball autònom a Catalunya.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat durant una entrevista al programa Els Matins de TV3 que “des del departament hem llançat aquest programa pilot centrat en formació i assessorament que ajudarà al voltant de 600 persones a desenvolupar els seus projectes”. En aquest sentit, el conseller ha recordat altres iniciatives del Govern com el programa Catalunya Emprèn, amb què “s’està ajudant a tirar endavant negocis i projectes emprenedors”.   
 
El projecte beneficiarà prop de 600 autònoms i les entitats seleccionades organitzaran durant el mes de febrer un seguit de sessions informatives pels autònoms interessats (informació de les sessions en aquest link: http://bit.ly/1d9v3MP)
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ha pres aquesta iniciativa amb la intenció de contribuir a l’enfortiment i creixement del treball autònom, tal com preveu el Pla de Govern 2013-2016 que té com un dels seus objectius el foment del treball autònom, l’emprenedoria i les petites i mitjanes empreses com elements bàsics per a la creació d’ocupació.
 
El programa pilot d’ajuts per al suport a la consolidació del treball autònom, que compta amb un pressupost de 550.000 euros, vol ser una eina per millorar la competitivitat i sostenibilitat dels treballadors autònoms a Catalunya.
 
La iniciativa del Departament d’Empresa i Ocupació estableix dues tipologies de programes dissenyats per ajudar els treballadors autònoms a superar els principals problemes que tenen actualment:
 
Línia A: Accions formatives en gestió empresarial i assessorament personalitzat a treballadors autònoms per afavorir la consolidació de la seva activitat.
 
Les persones beneficiàries de les accions seran més de 280 treballadors autònoms d’entre 1 i 5 anys d’antiguitat. Les accions seran impartides per Funitec – La Salle, els col·legis d’Economistes de Catalunya, de Graduats Socials de Barcelona, d’Agents Comercials de Barcelona, i la Fundació Universitària Martí l’Humà.
 
Els beneficiaris participaran en sessions d’assessorament grupals i individuals, i píndoles formatives en matèria de compte de resultats, anàlisi, tresoreria, planificació, gestió de l’activitat econòmica i comercial i elaboració de pressupostos, entre d’altres.
 
Línia B: Accions d’assessorament i acompanyament a treballadors autònoms en els processos de negociació creditícia amb les entitats financeres.
 
Les persones beneficiàries de les accions també seran al voltant 280 treballadors autònoms de 6 mesos o més d’antiguitat. Les accions les impartiran la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya-CTAT, Pimec Autònoms, Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat, i l’Associació general d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya.
 
Els treballadors autònoms beneficiaris rebran assessorament sobre diagnosi economicofinancera i estratègies per aconseguir, mantenir o incrementar el finançament.  
 
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada