dimarts, 18 de febrer del 2014

Josep Rull denuncia les pressions del Partit Popular al Tribunal Constitucional

El dirigent nacionalista recorda que les dades econòmiques demostren que “podem tenir molta confiança en la economia del país”

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha denunciat avui les pressions del Partit Popular des del Govern central al Tribunal Constitucional, durant la seva visita a Amposta. Rull s'ha referit així a l'informe que s'ha fet públic aquesta setmana en el qual una trentena de jutges catalans defensen l’encaix de la consulta dins el marc constitucional; un informe el qual el Partit Popular ha respost contundenment. "Dins la legalitat vigent hi ha la resposta a aquesta situació, que és posar les urnes", ha assegurat Rull, i també ha qualificat "d'inaudit" que el Govern espanyol hagi decidit presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional per la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya.

Pel que fa al que ha anomenat el "discurs de la por i dels tòpics" per part de l'Estat, Rull ha  volgut destacar que aquest és "un país que té una capacitat extraordinària i un equilibri territorial, que vol dir que cada comarca té alguna cosa a oferir al conjunt del territori". El líder convergent s'ha referit també a les dades concretes que permeten tenir un punt d'optimisme “tot i ser molt conscients de l'abast de la crisi econòmica”. I ha afegit que el procés cap a la llibertat de Catalunya, no afecta el dia a dia de l'economia catalana; tal i com mostren l'informe d'aquesta setmana de la Cambra de Comerç o les dades del Col·legi d'Economistes de Catalunya, "que ens ha de donar molta confiança en  nosaltres mateixos".

Finalment, el secretari d'Organització de CDC ha explicat que aquesta mateixa setmana s'ha sabut que el president Mas avança en la línia d'internacionalització de Catalunya i del seu procés. I ha assegurat que "estem molt convençuts que Europa no girarà l'esquena a una economia que comença a reforçar-se, com és la catalana, i que posarà totes les facilitats possibles per a què els catalans i els escocesos mantinguin la ciutadania europea".


Amposta, 15 de febrer de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada