dilluns, 21 de juliol del 2014

Andreu Mas-Colell: "És l'hora que el govern espanyol s'estrenyi el cinturó i deixi la política d'asfíxia a les autonomies"

  • Afirma que no augmentar els ingressos autonòmics té uns danys col·laterals que són els serveis públics
  • Defensa que és altament desitjable recuperar la paga extra dels treballadors públics però no ho pot confirmar per la “incògnita complerta” dels ingressos per a l’any que ve
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en l’Entrevista de l’estiu de TV3, ha reclamat un augment dels ingressos perquè“no hi ha cap base econòmica ni de justícia que pugui portar a la conclusió que el govern central no ha d’augmentar els ingressos de les autonomies”. Segons Mas-Colell, la situació és “crítica” i ha assegurat que ara és l’hora que “el govern espanyol s’estrenyi el cinturó i deixi la política d’asfíxia a les autonomies que està motivada políticament i els danys col·laterals són l’educació, la seguretat, la sanitat...”.
 
Mas-Colell ha recordat que el govern de la Generalitat ha tirat endavant un contenciós administratiu per reclamar un nou sistema de finançament al govern espanyol. Pel conseller, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “viu als núvols si no ha vist que els serveis públics són els que estan en perill i que la culpa és seva”.
 
Respecte als pressupostos de l’any que ve, el conseller ha reiterat que es mantindrà el mateix nivell de despesa dels comptes públics prorrogats del 2013 i ha considerat“altament desitjable recuperar la paga extra dels treballadors públics”. El conseller, però, no ha confirmat que es pugui fer perquè “hi ha un buit del sistema de finançament” i una “incògnita complerta pel que fa als ingressos”.
 
Sobre la imminent presentació de les balances fiscals territorialitzades del govern central, el conseller ha dit que quan siguin públiques “ens ho mirarem amb interès” però ha assegurat que “la batalla fonamental ja l’hem guanyada. És la batalla de les dades i les dades estan disponibles i tothom pot fer els càlculs”.
 
Sobre la negociació política amb el govern espanyol, el conseller ha defensat que cal separar els objectius polítics de la reclamació d’un finançament més elevat per a Catalunya. “Aquí no fem negociacions on en una banda de la balança hi posem compensacions econòmiques i a l’altra, principis polítics”.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada