diumenge, 13 de juliol del 2014

Més de 1.000 càrrecs electes de Catalunya es reuneixen a favor del dret a decidir a Girona

Girona ha acollit aquest matí la trobada de més d’un miler de càrrecs electes a favor del dret a decidir. La trobada, organitzada per l’ACM, és una mostra més del compromís del món local amb el repte del poble català de poder decidir quin ha de ser el futur polític de Catalunya.

L’acte, celebrat al Pavelló Fontajau de Girona, ha comptat amb la presència de més d’un miler de càrrecs electes dels darrers 35 anys d’ajuntaments democràtics vinguts dels diferents municipis de Catalunya. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Miquel Buch, han estat acompanyats pels diferents representants dels partits polítics que estan a favor de la data i la consulta i del president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal. 
 
En el seu discurs, el conseller de la presidència, Francesc Homs, ha destacat que “tots aquells que diuen que el dret a decidir és una quimera, els volem dir de manera clara i taxativa que la democràcia no és mai una quimera sinó que és la garantia de pau, llibertat i progrés col·lectiu. A nosaltres la democràcia no ens fa por, ni el que pugui decidir el conjunt de la ciutadania”. Així mateix ha destacat que per la conquestat del dret a decidr calen 2 ingredients: gran capacitat de mobilització col·lectiva i capacitat de grans consensos polítics i aquest acte també ho posa de manifest que aquesta és una operació de país, col·lectiva, i va pels que diuen sempre no a tot. 
 
Ha estat el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha destacat que aquesta acte ha demostrat un cop més que el món local sempre respon. “S’ha demostrat la voluntat dels partits que estan a favor de la democràcia. El món local no fallem al poble de Catalunya”, ha manifestat Buch qui ha recordat que “nosaltres plantem cara als problemes i reptes des del carrer i els pobles. No gestionem des dels despatxos. Des de la proximitat de les places i els pobles, nosaltres hem de dir ben clar que el dret a decidir també depèn dels ajuntaments”. 
 
El president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha manifestat també que pel món local, el repte de decidir el nostre futur és dels més fàcils que hi ha. “Els reptes difícils són els que ens trobem els alcaldes i alcaldesses cada dia, però exercir la democràcia no pot ser difícil. Els ciutadans no ens demanen la lluna, ens demanen poder votar”. 
 
Així mateix, ha remarcat que en el cas que el poble de Catalunya decideixi SÍSÍ, el nou país ha de ser diferent, modern i referent on tothom s‘hi senti orgullós, sigui d’on sigui i visqui on visqui. “Avui els ajuntaments hem enviat un missatge clar. Som els conductors de la nostra història i volem anar pel camí de la democràcia, del diàleg i la no imposició i del camí dels qui no fem callar sinó que donem la paraula al poble”. Miquel Buch s’ha adreçat també als exelectes locals dient-los “no us fallarem”, i adreçant-se a les generacions futures ha assegurat: “No us defraudarem”. 
 
L’amfitrió de l’acte, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que el dret a decidir s’estén gràcies a la gent que nosaltres coneixem i escoltem i el món local ha sabut captar el missatge. 
 
En representació dels diferents partits polítics l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, com a representant de CiU, ha reivindicat de manera clara i sense complexes el paper dels alcaldes i alcaldesses. “En el dret a decidir hi cap tothom. Avui hem de lluitar com a país i pel dret a decidir que  és dels catalans i dels no catalans. Hem treballat per fomentar un bon nivell de vida. Si hem estat en els moments claus de la història, no tingueu dubte que hi serem en un moment tant important com aquest”. 
 
Des d’ERC, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha destacat que “n’hi ha que voldrien que els electes fossin simples gestors, però som polítics i estem compromesos amb els ciutadans que ens han votat i per tant, treballarem per exercir el dret a decidir dels catalans i catalanes”. 
 
Per la seva banda, Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, en representació d’ICV-EUiA, ha destacat que l’única negociació possible és la consulta i que el poble català decideixi quin és el seu futur. “No tenim cap Pla B, només volem votar”.
 
Com a representant de la CUP, Dani Cornellà, exalcalde i primer tinent d’alcalde de Celrà, ha destacat que “l’encaix entre Catalunya i Espanya està en via morta i aquesta negativa del govern de l’Estat no pot servir perquè els ajuntaments impedeixin a la gent que pugui sortir al carrer a votar”.
 
Per la seva banda, el president de l’Associació de Municipis per a la Independència i alcalde de Vic, Josep Mª Vila d’Abadal, ha destacat que aquest era un acte que feia molta falta, ja que els ajuntaments “cal que diguin la seva en tot el procés català i que demostrin que tenen la voluntat de treballar per al procés”. 
 
A l’acte s’ha llegit el manifest “L’Hora de decidir” a càrrec de l’alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, municipi més petit de Catalunya, Rubèn Lladó del PSC. Hi han assistit diferents autoritats polítics com el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, l’exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, diputats i diputades del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats, i senadors i senadores.
 
http://www.acm.cat/noticia/592/1000/carrecs/electes/catalunya/reuneixen/favor/dret/decidir/girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada