dimarts, 22 de juliol del 2014

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució davant l'alt risc d'incendi forestal a la meitat sud del país i a l'Alt Empordà

  • Avui ha una nova Prealerta del pla INFOCAT per risc d’incendi forestal que és molt alt a punts de l’Alt Empordà i al terç sud del país
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta avui a diverses comarques de la meitat sud i l’extrem nord del país. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses.
 
El risc d’incendi forestal és avui molt elevat a l’Alt Empordà agreujat pel vent de tramuntana que bufarà durant tot el dia a la zona. Pel que fa al sud del país, es veurà afectat pel vent.
 
Les comarques amb elevat risc d’incendi avui són:
 
- Demarcació de Girona: Alt Empordà

- Demarcació de Catalunya Central: Anoia

- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat

- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre

Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.
 
Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins encara que semblin apagats, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Trobareu també la informació de la prealerta INFOCAT al twitter @emergenciescat i al facebook https://www.facebook.com/emergenciescat
 
 
 
Barcelona, 22 de juliol de 2014
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada