dissabte, 19 de juliol del 2014

Xavier Trias reclama més força el 2015 per continuar construint la Barcelona de les persones

El president Mas ha destacat “que per primera vegada, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van de la mà”

Duran i Lleida: “A l’ajuntament hi haurà fragmentació de partits, però els hem de recordar que l’endemà de la campanya s’acaba la festa i s’ha de governar”

Xavier Trias ha rebut avui amb emoció i paraules d'agraïment sincer l'encàrrec de la federació de CiU de tornar a encapçalar la llista de la coalició nacionalista que es presentarà a les eleccions municipals del mes de maig de l'any vinent. El Consell de Barcelona, en sessió conjunta de les federacions de la capital catalana de Convergència Democràtica i Unió Democràtica, ha acordat avui la proclamació de Trias com a candidat; ho serà per quart cop consecutiu, el primer a afrontar-les com a alcalde. Trias ha agraït especialment la confiança del president Artur Mas i del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i del conjunt de membres de les executives de les dues formacions.

Però Xavier Trias ha parlat immediatament del projecte de transformació que fa poc més de tres anys encapçala des de l'Ajuntament de Barcelona amb el suport dels regidors de CiU i els seus equips, la gerència i el conjunt d'òrgans gestors del consistori, i tots els treballadors i funcionaris municipals. "Ara ha fet tres anys que vam fer realitat un somni, vam guanyar l'alcaldia de Barcelona. Hem fet un canvi important a la ciutat, i amb només 14 regidors, que lluiten i treballen en benefici de la gent, a favor de la ciutat", ha dit. Trias ha destacat que el projecte que es va engegar l'1 de juliol de 2011 no s'acaba amb 4 anys, "necessitem més temps, tenim clar quin és el nostre projecte, a mig i llarg termini; sabem que volem que sigui Barcelona"; i també ha reclamat més suport per superar les dificultats d'haver de governar amb una minoria tant exigua.

Trias ha ressaltat quines son les prioritats del projecte que encapçala per Barcelona, en una acte que ha estat presidit per l'eslògan "Fem i farem la ciutat de les persones": en primer lloc l'atenció a les persones, amb especial cura de les més necessitades; la creació de llocs de treball i, per tant, la generació d'economia; i fer que la ciutat funcioni, tot donant serveis de qualitat als ciutadans de Barcelona, i no només als turistes. I per impulsar aquestes prioritats, l'alcalde Trias ha fixat com a eina imprescindible el diàleg: "el diàleg és imbatible; és el que hem fet aquests anys des del Govern, és el que seguirem fent; volem parlar amb la gent, amb tothom, fins i tot amb la gent que no ens entén".

Trias també s'ha referit amb moment actual: "són temps complicats; vivim moment en què la gent ens demana canvis; i per mi aquests canvis passen per la voluntat de consens, de pacte, de generositat, i escoltar i establir relacions directes amb la ciutadania. I la gent també ens demana als partits que deixem la demagògia; i és que no potser que hi hagi gent que diu coses que després no fa, per exemple hi ha polítics que diuen que fora les dietes, quan en cobren; o gent que diu que no vol saber res de la política, però jo els dono subvencions".

Trias ha assegurat que la prioritat més important són les persones, i que l'atenció social impregna de manera transversal totes les àrees del Govern municipal, no només el departament de Benestar i qualitat de vida.
L'alcalde també ha defensat la seva estreta col·laboració amb la Generalitat, i ha assegurat que mantindrà la seva política que prefereix avançar els diners per fer una escola o una remodelació d'un hospital de la ciutat que ara no pot fer el Govern català, perquè la prioritat és la gent. "Què hi pot haver més important que una escola?", s'ha preguntat Trias. 

Xavier Trias ha assegurat que mantindrà el suport com alcalde i de l'Ajuntament de Barcelona al president Mas i al Parlament en el procés pel dret a decidir "diguin el que diguin, pensin el que pensin, i facin el que facin; en un moment com el que estem vivint estarem al costat del President, perquè continuar igual, no té cap sortida".

President Mas: “en Trias està compromès amb el futur de Catalunya, amb la consulta i amb el dret a decidir”

El president de la Generalitat i president de CiU, Artur Mas, ha iniciat la seva intervenció donant suport a Xavier Trias i destacant que la ciutat de Barcelona “és un dels grans actius que té Catalunya i l’hem d’aprofitar, perquè es tracta d’una carta de presentació magnífica.” Aquesta és una realitat que, segons el president, no es dóna “a d’altres països petits com el nostre” i ha subratllat que això és mèrit de “l’esforç i del treball de molta gent.” Per a Mas, aquesta situació ha estat també gràcies a la feina de l’alcalde Trias “qui ha portat Barcelona a l’eclosió amb l’ajuda del seu equip i amb el teixit associatiu remant en la mateixa direcció.”

Pel que fa a la col·laboració institucional entre la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, el president Artur Mas ha subratllat que “per primera vegada, les dues institucions van de la mà”  i ha afirmat que “davant d’un problema s’ha de fugir del conflicte i buscar el consens institucional”, moment en el què ha lamentat que “en ocasions, sembla que dins de la Casa Consistorial hi hagi persones que pensin més en el seu partit que no pas en el bé de la ciutat.” Per a Mas “aquesta actitud, que estem tenint arreu del territori, s’ha d’entendre com a lleialtat de país.”

Al final de la seva intervenció, el president Mas ha destacat que Barcelona necessita “un alcalde compromès amb el futur de Catalunya, amb la consulta i amb el dret a decidir, i en Trias ho està”, ha reblat.

Josep A. Duran i Lleida: “A l’ajuntament hi haurà fragmentació de partits, però els hem de recordar que l’endemà de la campanya s’acaba la festa i s’ha de governar”

El secretari general de la federació de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ha recordat que amb Trias “Barcelona sempre tindrà un senyor alcalde i un alcalde senyor i per això em d’ajudar a que torni a conquerir el govern de la ciutat de Barcelona”. I ha afegit que “Trias ha estat l’alcalde de la mà estesa i l’alcalde que sap escoltar els ciutadans”.

Duran ha explicat que Trias ha governat Barcelona “amb 14 regidors i amb ells ha donat estabilitat política a la ciutat. Amb Trias la ciutat és encara més referència al món del que era abans”. I en aquest sentit, ha avisat que “ara encara hi haurà més fragmentació que abans als ajuntaments, també al de Barcelona, amb partits com Guanyem, Podem, ICV i ERC. Però hem de ser conscients que al dia següent de les eleccions la festa major s’acaba i toca governar la ciutat.”

El secretari general de la federació ha explicat que “un projecte no s’acaba amb quatre anys. Durant aquests quatre anys s’han fet moltes coses però necessitem que Trias continuï per poder acabar de consolidar el seu projecte, el que ens va explicar fa quatre anys.”

“Les prioritats de Trias són superar la crisi econòmica, generar ocupació i estendre el benestar social”, ha reblat Duran. I ha afegit que“Trias ha fet de Barcelona la capital política de la nació catalana. I per primera vegada no ha donat l’esquena al govern de la Generalitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada