dimecres, 16 de juliol del 2014

CiU celebra l'ampli suport a la llei de consultes i destaca que "permetrà votar el 9N i que els catalans participin activament de la vida pública"

Josep Rull afirma que “ens en sortirem en tot allò que volem fer per canviar aquest país si tenim aquest ampli suport”

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament ha aprovat el dictamen de la llei de consultes populars no referendàries amb el suport dels grups de CiU, ERC, PSC, ICV i CUP. Josep Rull, diputat de CiU i relator de la ponència de la llei,  ha celebrat “l’ampli consens parlamentari assolit” i ha destacat que “ens en sortirem en tot allò que volem fer per canviar aquest país si tenim aquest ampli suport”. Rull ha remarcat que la llei  “ens permetrà votar el 9N, empararà la consulta, i permetrà que els catalans puguin participar en tants elements de construcció politica com vulguin”. “No és una llei només pel 9N, sinó una llei també pel 9N”, ha afegit, en referència a tots els instruments de participació ciutadana als quals dóna cobertura.

A més del gran suport obtingut, Rull ha subratllat el “rigor polític, jurídic i tècnic” amb el qual s’ha redactat una llei que desenvolupa l’article 122 de l’Estatut i es fonamenta en els principis de participació democràtica i llibertat d’expressió. “Creem un marc de participació modern i avançat, que faciliti que els ciutadans puguin participar activament de la vida pública i puguin expressar la seva opinió mitjançant els mecanismes establerts”, ha explicat.

El diputat de CiU ha indicat que es dóna cabuda a tot un seguit d’eines de participació, com enquestes, fòrums de participació o audiències públiques, que en molts casos ja estan sent utilitzats en el món local. “És una llei que aprofita tot allò d’innovador que s’està fent en aquets país, donant cobertura a aquelles expressions de participació ciutadana que ja es fan”, ha indicat. Així, s’estableix la possibilitat de dur a terme consultes d’àmbit local i d’àmbit sectorial i es creen uns sistemes de garanties a través de meses de participació, comissió de control i comissió de seguiment per tal que tingui el màxim de força.

En la seva intervenció a la comissió, Rull ha anunciat que “sotmetrem la llei al criteri del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), per si hi ha algun dubte sobre el rigor constitucional i estatutari, que ens ajudi a acabar-ho de determinar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada