dimecres, 2 de juliol del 2014

Jordi Turull: "La credibilitat del Govern del PP respecte a l'imperi de la llei és zero"

Critica la negativa a revisar el finançament i afirma que “l’actitud de l’Estat espanyol té conseqüències en el dia a dia dels ciutadans” i “està posant data de caducitat al nostre estat del benestar” 

Jordi Turull, president del grup de CiU al Parlament, ha criticat la “incoherència” del Govern del PP, que “sempre demana complir la llei però només ho fan quan els hi va bé”, en referència a la negativa de l’executiu espanyol a revisar el model de finançament. “La credibilitat del Govern del PP respecte a l’imperi de la llei és zero”, ha afegit Turull, que ha alertat que “l’actitud de l’Estat espanyol té conseqüències en el dia a dia dels ciutadans” i “està posant data de caducitat al nostre estat del benestar”.

Turull ha advertit sobre la “pinça de l’Estat, que es nega a donar-nos recursos però carrega sobre nosaltres les despeses”, creant una situació “d’ofec absolut”. En aquest sentit, ha posat com a exemple la reforma fiscal del ministre Montoro, que no té en compte el finançament dels serveis públics de l’estat del benestar o la decisió del ministre Wert de fer arribar els fons socials europeus que han de finançar la LOMCE a través de préstecs o fer pagar a la Generalitat 6.000 euros per cada alumne que demani estudiar en castellà. “El fet d’arribar a pagar per carregar-se la immersió lingüística és, o un senyal de desesperació, o fruit d’una política caciquil”, ha reblat. 

Conclusions de la comissió del fracking
En un altre ordre de coses, Turull ha valorat també les conclusions de la comissió d’estudi sobre el fracking, que seran aprovades aquesta setmana a la cambra catalana. El president de CiU al Parlament ha recordat que la federació va demanar primer estudiar el tema  per després poder arribar a unes conclusions, que ha resumit amb el següent exemple: “No té sentit discutir sobre si es poden caçar elefants, quan a Catalunya no n’hi ha”. És a dir, que no es contempla a Catalunya aquesta manera d’explotació energètica com una font potencial d’energia autòctona.

Turull s’ha mostrat esperançat en aconseguir que s’aprovin unes “conclusions transversals”. A més, ha assenyalat que Catalunya pot actuar en matèria d’autoritzacions d’estudis i prospeccions però no en explotació i, per això, les conclusions de CiU demanen plantejar les reformes legislatives o les delegacions de competències que siguin idònies perquè el paper de la Generalitat sigui més determinant. “Ens agradaria tenir-ho tot i esperem que el Govern espanyol sigui respectuós amb el que decideixi el Parlament”, ha assegurat.

Sense pagesia no hi ha país
Finalment, Turull ha subratllat la importància del Ple monogràfic d’Agricultura, que se celebrarà la setmana vinent, i ha destacat que “és un sector al qual la paraula crisi no li ve de nou”. “Sempre han hagut de batallar i lluitar contra adversitats, i sense pagesia no hi ha país ni territori”, ha afegit. Per aquesta raó, Turull ha demanat responsabilitat a la resta de grups per arribar a grans acords, una actitud que CiU ja va tenir en el darrer Ple monogràfic sobre aquest sector, celebrat en època del Tripartit i en el que es van arribar a acords transversals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada