dimecres, 9 de juliol del 2014

President Mas: "Voten les persones, per això les empreses no s'han de posicionar"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la 27a edició dels Premis Pimes, en el marc del sopar anual de Pimec
El president Mas i Josep González amb els propietaris de Frime SA, Premi a la mitjana empresa més competitiva
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta nit, en referència al procés polític català, que “qui vota són les persones” i, per aquest motiu, “les empreses, com a tals, no han de tenir necessàriament una posició sobre la resposta que s’hagi de donar”.
 
Durant el sopar anual de Pimec, que s’ha celebrat avui al Palau de Congressos de Catalunya, el cap de l’Executiu ha agraït a Josep González el “suport” de la patronal cap a “la majoria social de Catalunya que vol decidir lliurement el futur del país”. “Donar suport a un procés així no vol dir donar suport a una resposta en una orientació o en una altra, perquè qualsevol és respectable”, ha reblat Mas, que, en aquest sentit, ha defensat que les empreses es mantinguin al marge del posicionament pels seus diferents interessos.
 
El president ha remarcat que, en primera instància, s’ha de “defensar la llibertat d’opinió i decisió a les urnes”, perquè “qualsevol opinió és respectable”, i ha refermat que el seu compromís és que el país s’expressi. “El procés s’ha de fer, s’ha de fer ben fet i hem de procurar ser molt clarividents i empàtics amb les preferències individuals de cadascú”, ha assegurat.
 
“Pot haver-hi soroll, discussions, enrenou, etc..., però si un país i una societat, majoritàriament, estan decidits a seguir un camí, l’han de seguir amb serenitat, esperit constructiu i procurant que les institucions i els consensos polítics no estiguin per sota dels consensos socials”, ha subratllat el cap del Govern.
 
 
Senyals positius de recuperació econòmica
 
Després de l’entrega dels Premis Pimes 2014, amb els quals s’han reconegut les empreses i entitats més destacades del 2013, el president Mas s’ha referit en el seu discurs als indicis de reactivació econòmica que s’evidencien al país. El cap del Govern ha destacat que “les coses es comencen a moure en la bona direcció” i ha afirmat que, tot i que encara no és definitiu, “si que hem de començar a contagiar aquest nou esperit de reactivació que s’està produint a Catalunya”.
 
En aquest context, el president ha dit que aquest any “és molt probable que l’economia catalana ja tingui un índex de creixement perceptible”, amb diferència respecte el que ha passat als anys anteriors, i ha destacat que, si això passa, és perquè, “a més del creixement exterior, sembla que també hi ha una certa reacció en el mercat interior que ajudarà a què el creixement sigui més notori”.
 
Davant d’una nodrida representació empresarial, el cap de l’Executiu ha aprofitat la cita anual de Pimec per desgranar algunes dades poc conegudes a nivell públic, però que, segons ha dit, demostren que les coses al país van en la bona direcció.
 
En primer lloc, ha destacat que en l’actualitat “el 98% de totes les operacions de crèdit i aval de l’Institut Català de Finances són per a microempreses, autònoms i petita i mitjana empresa”, un fet que no passava quan el Govern va assumir el seu càrrec.
 
Com a segona dada positiva, el president Mas ha remarcat que, durant l’any passat,“el 72% de totes les empreses contractades per la Generalitat eren pimes”i, tot i que l’import adjudicat en conjunt és menor, és evident que hi ha un canvi d’orientació. “El lema ha de ser que, sempre que es pugui i sigui legal, s’ha de contractar una empresa catalana i, sempre que es pugui i sigui legal, una petita i mitjana empresa”, ha dit Artur Mas.
 
En l’àmbit de senyals positius, també ha subratllat el fet que avui un 33% de la població catalana de més de 15 anys coneix la llengua anglesa de manera suficient, una dada que el 2008 era només d’un 25%.
 
Per últim, el president ha explicat que el mes de setembre, com a molt tard, el Govern introduirà al Parlament el projecte de llei de la Formació Professional i la qualificació professional, una eina que “ens pot equiparar a les economies més productives d’Europa amb base industrial”, ha assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada