dimecres, 9 de juliol del 2014

L'actuació “impecable” del govern del Bloc-EUiA en la instal·lació de Mercadona a Olesa



Abans que res volem deixar clar que no estem en contra de Mercadona ni de cap altra establiment, sempre que es respectin les normes legals i rebin un tracte igualitari. És perquè creiem que el govern municipal no ha complert aquestes condicions, que tractem el tema de la instal·lació de Mercadona a Olesa de Montserrat. Ho explicarem a continuació.

En primer lloc volem parlar del canvi de sentit de la circulació que l'Ajuntament ha establert en el carrer Jaume de Viver arran de la instal·lació de Mercadona. Hem analitzat l’expedient de l’Ajuntament i hem pogut comprovar que només hi ha estudis de mobilitat fets per Mercadona. No hi ha cap informe de cap tècnic de l’Ajuntament avaluant l’impacte tot tenint en compte les necessitats de tots els afectats. El regidor Planes, en resposta a les preguntes de CiU en un dels últims plens municipals, va acabar confirmant que només tenen l’estudi de mobilitat realitzat per l’empresa esmentada i que com Ajuntament no en van demanar fer ni en van fer cap. Segons el Regidor, és ara, a posteriori, quan estan negociant amb els residents de la zona com solucionar les afectacions provocades per aquest canvi de direcció.

En segon lloc exposarem la qüestió de la zona de càrrega i descàrrega. Ens causa perplexitat comprovar que aquesta zona no té limitació horària, al contrari que a tota la resta de zones de càrrega de la vila, en les quals s’hi pot aparcar per la nit i els dies de festa, a més de poder fer-ho, en alguns casos, les persones amb problemes de mobilitat. Preguntat per aquesta qüestió, el govern del Bloc-EUiA va respondre que la policia actua amb una certa tolerància.  Una resposta que no ens sembla que respongui la pregunta, ja que en un lloc es pot aparcar o no es pot; i la senyalització d'aquest lloc concret és ben clara. No ens van oferir més explicacions.

En tercer lloc tractarem el tema de l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Segons la documentació examinada, Mercadona havia de pagar més de 214.000 euros d'ICIO i ho havia de fer el juny de 2013. L'Ajuntament, però, no va iniciar el procés de cobrament fins a finals de març de 2014. Vam voler saber la causa d'aquest retard, doncs a la resta de ciutadans no se’ns dona aquesta flexibilitat en els terminis de pagament dels impostos. El govern del Bloc-EUiA va respondre culpant del retard l’òrgan de gestió tributaria: tenien baixes de maternitat, treballen lents... Nosaltres pensem que si l'Ajuntament paga per rebre aquest servei, té dret a exigir que funcioni correctament; de manera que l'Ajuntament no havia de permetre que la tramitació d'un ingrés tan important es retardés 9 mesos,  produint-se un incompliment de l’ordenança fiscal vigent. Cal afegir que el que s’hauria d’haver cobrat el març del 2014 és la liquidació definitiva,  és a dir la diferència entre l'ICIO calculat segons l'import real de les obres i l'ICIO provisional calculat segons l'import previst. Per nosaltres això o és tracte de favor o una deixadesa imperdonable. 

En quart lloc parlarem del conveni signat entre l'Ajuntament i Mercadona sobre espais publicitaris i papereres de recollida selectiva. Segons consta a l’expedient es tracta d’un conveni que no té contingut econòmic. Nosaltres opinem que sí, doncs permet a Mercadona col·locar publicitat pròpia a totes les entrades a Olesa i cobrar a altres empreses per fer-ho, sense percebre l'Ajuntament les taxes corresponents. Això a canvi de que Mercadona instal·li 10 cartells d'informació municipal a la via pública, els quals, per cert, encara no hem vist.

Per acabar volem dir que encara hi ha més coses per comentar: autoritzar a modificar l’amplada de la vorera; impedir que una entitat olesana disposés de la Casa de Cultura quan la tenia reservada i donar-li en la mateixa data el permís d'ús a Mercadona; no eliminar el quadre de llum de la via pública aprofitant que es realitzaven obres... ja veieu que la llista és llarga. En seguirem parlant.

http://ciuolesa.blogspot.com.es/2014/07/lactuacio-impecable-del-govern-del-bloc.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada