dimarts, 8 de juliol del 2014

Rull: "Romandrem al Grup ALDE perquè ni el procés ni el partit es poden permetre deixar espais buits per a què altres hi vagin en contra"

Corominas expressa el suport de la direcció als alcaldes del partit que formen part de la FMC i ha demanat que “no es posi en dubte tot el municipalisme, que treballa amb honestedat”

Josep Rull, secretari d’Organització de CDC, ha argumentat així la decisió ratificada pel Comitè Executiu Nacional del partit, de continuar formant part del Grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (Grup ALDE) al Parlament Europeu: “Hem decidit que romandrem a l’ALDE, malgrat la incomoditat que ens ha generat la incorporació d’UPyD i Ciutadans. No és una decisió que ens agradi, però és la menys dolenta. L’objectiu del Govern espanyol, d’UPyD i de Ciutadans era que ens veiéssim obligats a marxar. No els ho posarem fàcil. Ni el procés ni el nostre partit es poden permetre deixar espais buits per a què altres vagin en contra del procés democràtic utilitzant arguments inacceptables”. Rull també ha advertit: “No callarem. Plantejarem batalla d’idees en aquest espai: l’Alde ha fet pronunciaments a favor del dret a decidir clarament. Sortir del grup seria sortir del Partit Liberal, i de la Internacional Liberal,  i és un patrimoni al qual no renunciarem. El pròxim mes de novembre, al congrés del Partit Liberal Europeu, serà quan lliurarem la gran batalla. El secretari d’Organització de CDC també ha deixat clar que “ara per ara són UPyD i Ciutadans els que han entrat a un grup que està a favor del dret a decidir, el problema de confortabilitat el tenen ells”. 

El vicesecretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, de la seva banda, ha expressat el suport de la direcció de Convergència als alcaldes de CiU que formen part de la Federació de Municipis de Catalunya i ha demanat que “no es posi en dubte tot el municipalisme, que treballa amb honestedat”. Ha explicat que, després de tornar els diners i suspendre temporalment la seva assistència als òrgans de direcció de la FMC, els representants electes de la federació es plantegen la seva pertinença a l’entitat. També ha lamentat que “hi hagués una investigació en marxa que els alcaldes no coneixien”. En aquest sentit, s’ha mostrat decebut perquè l’entitat no va fer un “bon ús de la confiança”. Corominas s’ha mostrat convençut que els alcaldes de CiU “no han fet les coses malament, perquè entenien que el que estaven percebent formava part d’un marc legal, i a més, van assistir a totes les reunions”.

Sobre el cas que s’investiga a Torredembarra, Rull ha anunciat que l’alcalde, Daniel Masagué, ha posat els seus càrrecs a disposició del partit, que ha acceptat la seva renúncia: “En les properes setmanes, l’alcalde farà efectiva la seva renúncia com a alcalde, regidor i diputat a la Diputació de Tarragona. L’objectiu és poder defensar millor la seva honorabilitat, la seva innocència i  poder garantir que a Torredembarra hi pugui haver un canvi de govern, el màxim d’ampli possible”. En la mateixa línia, els regidors de CiU també han decidit sortir de la Junta de Govern “per facilitar un nou escenari”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada