dilluns, 7 de juliol del 2014

Xavier Trias: "De cara a les properes municipals hem de seguir apostant per la cohesió social a l'àrea metropolitana"

Josep Rull recorda que “la Diputació de Barcelona mai havia invertit tants recursos en polítiques socials per als ajuntaments com ara”

Xavier Trias, secretari general adjunt de CiU i alcalde de Barcelona, ha esperonat els diferents alcaldes i càrrecs locals de l’àrea metropolitana de Barcelona a continuar treballant per mantenir l’estat del benestar “De cara les properes eleccions municipals hem de seguir apostant per la cohesió social”. Trias, que ha clòs la jornada “36 diàlegs metropolitans” acompanyat d’alcaldes i càrrecs locals de la federació nacionalista a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al Born Centre Cultural, ha subratllat la importància de la ciutat de Barcelona en el context actual.“No ets capital si no ets generós; no ho ets, si no ajudes a la resta. Nosaltres des de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona hem d’estar disposats a ajudar la resta de pobles i ciutats de Catalunya”, ha concretat Trias.

En aquesta línia, s’ha expressat el secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, afirmant que “el segell de CiU, el nostre segell a la Catalunya d’avui i a la que hem de ser capaços de construir, és el del servei a les persones”. El dirigent de CDC ha ho ha exemplificat amb la despesa social de la Diputació de Barcelona des de que està encapçalada per CiU: “La Diputació de Barcelona mai havia invertit tants recursos en polítiques socials als ajuntaments com ara”.

Segons Rull, això demostra “actituds valentes”, davant del context actual. I ha assegurat que el més important és “fer-ho conjuntament; entre ajuntaments, diputacions i la Generalitat, al servei de la gent”. En aquest sentit, Rull ha citat l’exemple de les beques menjador, motiu pel qual ha instat les administracions a “seguir treballar sense sectarismes”.

Trias ha subratllat l’impuls econòmic que viu la ciutat de Barcelona, malgrat l’actual context de crisi econòmica i per això, ha concretat que “la nostra prioritat des de l’Ajuntament i també des de l’AMB ha de ser la creació de llocs de treball i la reactivació econòmica”.

Construint una nació
Trias que en qualitat d’alcalde de Barcelona, presideix l’AMB, ha apuntat que “estem en un moment extraordinàriament important per Catalunya, un procés de reivindicació i construcció d’una nació”“Fa molts anys qui hi estem treballant, però ara ha arribat el moment de la veritat”, ha assenyalat en referència a la consulta del proper 9 de novembre.

En el mateix sentit s’ha expressat Rafael de Yzaguirre, secretari de Política Municipal d’Unió Democràtica de Catalunya. De Yzaguirre ha afirmat que amb la gestió del dia a dia municipal “cal pensar pensar en les properes generacions per deixar-los-hi un país millor”. El dirigent d’UDC ha finalitzat la seva intervenció instant congregats al Born Centre Cultural a “mobilitzar-se perquè el proper 9 de novembre puguem decidir lliurement el futur del nostre país”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada