dissabte, 19 de juliol del 2014

Watson: "Feu front a un repte molt important i difícil: la unió entre Catalunya i Espanya no ha estat mai voluntària"

Rull, satisfet per les diverses mostres dels liberals a favor del dret a decidir, i per la seva tasca a favor de “construir una Europa que entengui que la democràcia forma part de la solució”

Graham Watson, president de l’ALDE Party, s’ha reunit avui amb la direcció de Convergència Democràtica per explicitar el seu suport al dret a decidir de Catalunya. Després de la trobada, a la seu nacional de CDC, Watson ha ofert una roda de premsa, amb Josep Rull, secretari d’Organització de Convergència, i Marc Guerrero, vicepresident de l’ALDE Party.

Watson s’ha mostrat fermament partidari del dret dels catalans a decidir sobre el seu futur: “Un dels reptes del mandat actual a les institucions europees és abordar el dret a l’autodeterminació d’Escòcia i Catalunya. Aquí feu front a un repte molt important i difícil. La Unió entre Catalunya i Espanya no ha estat mai voluntària”. També ha subratllat que“mentre a Escòcia hi va haver una votació sobre el seu estatus, a Catalunya això no ha passat mai”. Per això, ha afirmat: “Vosaltres feu front a un govern que insisteix molt en aquest estat castellà i centralitzat. Si volem una Europa que vulgui satisfer les necessitats del s seus ciutadans hem de basar-nos en la igualtat i en les eleccions democràtiques”.

Sobre la negativa de Mariano Rajoy a parlar de la consulta, Watson s’ha mostrat molt contundent:“Recomanaria a Rajoy que reconegui el problema i que actuï per solucionar el problema de manera raonable i pacífica”.

Josep Rull, de la seva banda, s’ha mostrat molt satisfet per les diverses mostres de la família liberal europea a favor del dret a decidir i de la seva tasca “a favor de construir una Europa que tingui en compte els drets dels seus pobles i que entengui que la democràcia forma part de la solució” i ha afegit:  “És en la democràcia que rauen les aspiracions del poble de Catalunya”.

El secretari d’Organització de CDC, que ha recordat la condició de britànic escocès de Watson,  ha apuntat que el 18 de setembre Escòcia donarà la possibilitat als ciutadans de decidir el seu futur perquè “allà entenen allò que sempre hem repetit: les urnes no són el problema, són la solució”.

Finalment, Marc Guerrero ha recordat que Convergència té vincles amb la Internacional Liberal des de fa 40 anys, amb els liberals del Parlament Europeu des que Convergència té presència a l’eurocambra i amb l’ALDE Party des del 2005. També ha apuntat que el partit que lidera Watson “va aprovar l’any 2013 un manifest on s’estableix que Europa s’ha de basar en una democràcia i en el dret a decidir dels ciutadans i que la Internacional Liberal, el passat mes de  març, clarament va apostar per donar suport al que lidera CDC i al dret a decidir dels catalans”.

Guerrero també ha enviat un missatge de suport a les famílies de les víctimes de l’accident d’avió MH17, entre els quals hi havia un company del partit liberal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada