dilluns, 14 de juliol del 2014

Rull: "El 9N pot ser el dia en què l'Estat espanyol consolidi la seva democràcia o el dia de la seva vergonya democràtica"

En una conferència a Girona apel·la a la nova direcció del PSC perquè “torni al consens del catalanisme entorn el dret a decidir, aquell lloc on mai no hauria d’haver sortit”

Josep Rull, secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, ha reiterat que la consulta del 9 de novembre té cabuda dins de la Constitució i de l’Estatut i que “hi ha  marge per posar les urnes si hi ha la valentia política”. En aquest sentit, ha assegurat que “nosaltres no defallirem” i que “l’Estat espanyol, amb PP i PSOE, té un dilema: El 9N pot ser el dia en què Espanya consolidi la seva democràcia o el dia de la vergonya democràtica de l’Estat espanyol; pot consolidar la seva posició com un país homologable a Escòcia i Regne Unit o quedar-se amb una actitud tancada i antidemocràtica”.

En una conferència a Girona, en el marc de les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat, Rull ha afirmat que “volem resoldre el plet que tenim formulat votant i entenent que les urnes no són mai el problema, són la solució i això genera un ampli consens”. Rull ha indicat que “això serà possible si volem que sigui possible”. “Hi haurà urnes el 9N perquè els poders públics farem que sigui possible i per la extraordinària mobilització del poble de Catalunya”, ha afegit.

El dirigent de Convergència ha subratllat que la potència que té Catalunya i el que ens permetrà la victòria “és que nosaltres no preguntem a la gent d’on ve, preguntem a la gent on vol anar”. “Aquesta és la potència de la nació catalana, una nació única a Europa”, ha reblat. Per Rull, a Catalunya, i aquesta és una qüestió que Mariano Rajoy o Rubalcaba són incapaços d’entendre, “hi ha un poble que ha abraçat els ideals de dignitat, llibertat i esperança”. “I aquests rius de gent esperançada faran que fem un pas el 9N per guanyar la llibertat d’aquest poble”, ha indicat Rull, qui considera que a l’Estat espanyol “no tenen res més interessant a oferir més enllà de la por”.

Una mentalitat oberta, transversal, que s’exemplifica en la fotografia del pacte entre forces polítiques per la data i la pregunta, on hi havia des de l’esquerra alternativa a la democràcia cristiana. I en aquesta foto, ha continuat Rull, “hi faltava una força política”. “Avui s’escollirà nou primer secretari del PSC i fem una apel·lació a la nova direcció del PSC perquè torni a aquell lloc on mai no hauria d’haver sortit, a la concepció àmplia del catalanisme, al dret a decidir”, ha demanat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada