dijous, 3 de juliol del 2014

El conseller Felip Puig assenyala en el marc del 080 que "el sector tèxtil català ha entès que només l'excel·lència i el valor afegit ens mantindran en primera divisió"

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha fet aquest migdia la cloenda la 2a edició de la jornada Texmeeting by Texfor celebrada en el marc del 080 Barcelona Fashion.
  • El conseller Puig i el president de la Confederació de la Indústria Textil (TEXFOR), Jordi Ribes, han signat un conveni de col·laboració per intensificar la implicació de l’associació en el certamen i potenciar la cooperació en el desenvolupament del sector tèxtil moda català.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit aquesta tarda la cloenda de la 2a edició del Texmeeting by Texfor, punt de trobada anual del sector  tèxtil, on crear debat, donar solucions i generar networking. L’acte s’ha celebrat en el Recinte Modernista de Sant Pau, dins les activitats paral·leles del 080 Barcelona que se celebra al llarg d’aquesta setmana a la capital catalana.
 
Sota el títol “Tèxtil, Carrera de Futur”, la 2a edició del Texmeeting ha estat dedicada a analitzar les oportunitats professionals que ofereix el tèxtil i la necessitat d’una estreta relació entre el sector empresarial i el món acadèmic en la formació de professionals preparats per a les demandes d’un sector en constant evolució. En aquesta trobada, empresaris, professionals, dissenyadors i estudiants  han debatut sobre si l’actual oferta formativa respon a les necessitats del sector.
 
En el marc de la cloenda, i davant d’un auditori de professionals de diferents àmbits del sector, el conseller Puig ha reconegut la important tasca que està duent a terme l’associació Texfor de “posar en contacte els diferents actors de la cadena de valor”. Així mateix, ha assegurat que “la reducció de costos laborals i de producció ha tocat sostre” i que “ara és el moment  de guanyar competitivitat a partir de la innovació, no només en la producció, sinó en els models de comercialització, i de gestió”.
 
Amb l’esforç, estem afrontant la crisi, estem lluitant i guanyant la recuperació econòmica, i alhora estem fent una transició cap a un nou model econòmic, productiu i també de governança”, ha assenyalat Puig, que ha afegit que “el nostre mercat ara és de 7 mil milions de persones”.
 
En aquest sentit, ha volgut reconèixer els esforços de la indústria del tèxtil a Catalunya. Segons Puig, ““el sector tèxtil català ha entès que només l’excel·lència i el valor afegit ens mantindran en primera divisió”.
 
D’altra banda, Puig ha ressaltat el fet que la segona edició d’aquest fòrum s’hagi dedicat a la formació i ha assegurat que “la reforma de la Formació Professional ha arribat. L’endegarem, l’assumirem, la gestionarem, superarem les rigideses per tal de poder oferir personal qualificat adaptat a les necessitats empresarials”.
 
Generalitat i Texfor sumen esforços per promocionar el sector tèxtil-moda català
 
En el marc de la present edició del 080, el conseller Puig i el president de Texfor, Jordi Ribes han signat un conveni de col·laboració per a la promoció i difusió del sector tèxtil-moda català. En virtut d’aquest conveni, ambdues parts es comprometen a col·laborar per donar la màxima promoció i difusió al sector tèxtil català, i concretament el sector de la moda com a negoci, amb la realització de diferents activitats en el marc del 080 Barcelona Fashion.
 
Texfor és una entitat que agrupa les principals associacions empresarials del sector tèxtil de capçalera i aplega empreses tèxtils que fabriquen o comercialitzen filats, teixits, manufactures i complements tèxtils, acabats i estampats, pels mercats del vestuari, de la llar i d’usos tècnics i industrials. Actualment representa a un total de 3.787 empreses, en la seva majoria pimes, que donen ocupació a 41.512 persones i una xifra de negoci de 4.682 milions d’euros.
 
En virtut d’aquest conveni, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), facilitarà la presència de les empreses de Texfor a l’espai de botigues efímeres (Pop-Up Store) del 080 Barcelona Fashion, i fomentarà la relació entre industrials catalans proveïdors de teixits, complements i acabats tèxtil i els dissenyadors que participen  al certamen per donar projecció a la col·laboració indústria-disseny català. Així mateix, col·laborarà en difondre el coneixement de matèries tèxtils i tendències de moda.
De la seva banda, Texfor formalitza la seva presència en el 080 Barcelona en el marc de les activitats paral·leles i a col·laborar en la difusió, entre les empreses tèxtils, de les línies d’incentius i altres programes de suport als sectors del comerç i la moda que aprovi el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada