dissabte, 19 de juliol del 2014

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir enviarà una carta al president del govern espanyol demanant-li que permeti la consulta

  • El president Mas encapçala la tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir
  • Més de 3.000 associacions ja s’han adherit al PNDD. Entre les darreres adhesions hi ha les de Súmate i Avancem
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat avui la tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya, i on també hi han assistit la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; i el conseller de Justícia, Germà Gordó. Després de la trobada, el president del PNDD, Joan Rigol, ha explicat els detalls de reunió i ha avançat que els adherits al PNDD han acordat remetre una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “demanant diàleg per poder votar el 9 de novembre amb totes les garanties de legalitat i que el seu govern no s’hi oposi”.

Durant la seva intervenció, el president del PNDD ha avançat que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir ja supera les 3.000 adhesions i ha anunciat que la segona setmana de setembre s’organitzarà “un gran acte” que “pivotaria sobre les associacions adherides, és a dir, el teixit associatiu de Catalunya”. Entre les noves incorporacions, Rigol ha destacat les taules territorials del PNDD que “mostren la capil•laritat” del pacte , així com l’associació Súmate que permet recollir la sensibilitat “d’aquella gent que des d’un sentiment propi i específic s’han integrat entre nosaltres” o el col•lectiu Avancem, que ha estat representant per la regidora de l’ajuntament de Girona Glòria Planas.

La trobada ha seguit la dinàmica habitual de les reunions anteriors i hi han intervingut representants de la majoria de les associacions adherides. El torn de paraules ha estat obert pel president del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer, que, segons ha relatat Rigol, ha anunciat que tots els informes del CATN“configuraran un llibre blanc” sobre el procés polític per decidir el futur de Catalunya. Després han intervingut els portaveus dels partits polítics que donen suport al dret a decidir, així com representants de les associacions adherides. El torn de paraules l’ha tancat el president de la Generalitat que, en paraules de Rigol, ha reivindicat el caràcter “institucional” de la seva presència i ha destacat el “gran treball” fet des de la darrera reunió tot ressaltant “la llei de consultes coma eina per arribar al 9 de novembre”. El president Mas ha comunicat als assistents que a la seva propera trobada amb el president espanyol hi porta “la consulta” i “els problemes socials i institucionals de Catalunya”. Segons Rigol, el president de la Generalitat, “ha fet una crida a que el procés es faci de manera impecable, i que sigui legal”.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada