dimecres, 9 de juliol del 2014

Turull afirma que la proposta d'Iceta és "un viatge al passat" i insta el PSC a sumar-se al dret a decidir

El president del grup de CiU es mostra partidari de recórrer la sentència sobre el setge del Parlament, la qual és “un despropòsit perquè justifica el travessar una línia vermella, la de la violència”

Jordi Turull, president del grup de CiU al Parlament, ha afirmat que la proposta de pregunta per la consulta plantejada per Miquel Iceta és “un viatge al passat” i que “va quedar desfasada al juliol del 2010 després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut”. “El que no farem és retrocedir pantalles que fa anys que s’han superat”, ha continuat Turull, qui considera que “Iceta ens vol traslladar a abans de l’any 2006 que és quan hi va haver la negociació de l’Estatut”.

Turull considera que els socialistes catalans tenen cabuda en l’actual pregunta. “Hi ha un moviment independentista que ha de poder votar; hi ha gent que no ho és però que vol canvis i ha de poder votar; i hi ha gent que vol votar no i ho ha de poder fer”.  Per això, ha instat el PSC a sumar-se al dret a decidir: “El dia 18 de juliol hi haurà una nova reunió del Pacte Nacional pel dret a decidir al Parlament i demanem al PSC que hi siguin”.

La sentència sobre el setge al Parlament és un despropòsit
En una roda de premsa al Parlament, el president del grup de CiU ha valorat també la sentència de l’Audiència Nacional sobre el setge del Parlament, que ha qualificat de “despropòsit”. “És un autèntic despropòsit perquè justifica el travessar una línia vermella, la de la violència”, ha afegit. “Els diputats estem acostumats a tot tipus de protestes, i sempre defensarem el dret a manifestació, però aquell dia es van traspassar certs límits com prendre el gos pigall a un diputat cec”, ha reblat.

Per aquesta raó, ha expressat la voluntat de CiU de donar suport a la presentació d’un recurs ja que la sentència pot generar “un  precedent preocupant”. Turull ha recordat que en el judici, els diputats de la federació “hi vam assistir en qualitat de testimonis, no demanàvem res de nosaltres, era un tema de dignitat del Parlament i d’evitar que es torni a repetir, que mai a cap diputat d’aquesta cambra, pensi el que pensi, li passi això”.

L’agricultura, un tema de país
Turull també ha fet referència al ple monogràfic sobre agricultura que demà se celebrarà al Parlament i ha destacat que “és un tema de país, no només per l’àmbit econòmic sinó des del punt de vista de la cohesió social i territorial”. “És un sector al qual la paraula crisi no li ve de nou i que de manera cíclica la pateixen”, ha continuat Turull, qui s’ha mostrat esperançat en “arribar a acords amb el màxim consens, tal i com ja va succeir en el ple monogràfic de 2009 quan CiU era a l’oposició”.

El pes estratègic de la indústria catalana
Finalment, el president i portaveu de CiU al Parlament ha volgut posar en valor l’acte d’indústria realitzat pel president Mas amb l’assistència de 2.500 empresaris, posant de manifest “el pes estratègic d’aquest sector en l’economia catalana”. “Volem aixecar el país i donar-li la volta a la situació econòmica i per consolidar la recuperació que s’albira la industria té un pes rellevant”, ha exposat Turull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada