dijous, 26 de juny del 2014

Campuzano: "Les últimes xifres sobre pobresa infantil demostren les conseqüències de la política del govern de l'Estat"

El portaveu d'Ocupació de CiU ha demanat també un règim fiscal de suport al Tercer Sector que ara mateix no es veu contemplat en la Reforma Fiscal

El portaveu d'Ocupació de CiU, Carles Campuzano, ha reclamat aquest matí a la secretària d'Estat de Serveis Socials, durant la seva compareixença al Congrés, veritables polítiques de suport a les famílies. Campuzano ha destacat les últimes xifres que s'han conegut sobre pobresa infantil que demostren la cruesa de la crisi i les conseqüències de les polítiques de retallades que el govern de l’Estat ha aplicat en aquests anys. "La crisi ha situat a Espanya en el furgó de cua" ha afirmat.

El diputat de CiU considera que aquesta realitat exigeix ​​alguna cosa més que un pla extraordinari de 17 milions d'euros, "es requereixen polítiques que vagin més a fons en aquest greu problema" i ha recordat que aquests són previs a la pròpia crisi, però que ara s'han engrandit. És precisament en aquest sentit que Campuzano ha recordat que Espanya és un dels països d'Europa que menys inverteix en suport a les famílies, un 1,4% del PIB enfront de la mitjana europea del 2,2%. "El govern del PP continua sense abordar potents polítiques de transferència econòmica i serveis a les famílies, el model europeu de suport a la família passa per transferències econòmiques amb fills a càrrec" ha dit Campuzano qui ha afegit que aquestes polítiques serveixen també per generar ocupació.

Carles Campuzano ha reiterat la seva denúncia sobre que el govern de l’Estat ha aprovat una reforma del règim local que expulsa als ajuntaments de les polítiques socials, "si això no es corregeix tindrà un greu impacte en la prestació de serveis a les famílies i generarà a partir del 2016 una situació insostenible per a les comunitats que hauran de finançar aquests serveis que finançaven els ajuntaments".

Campuzano ha lamentat que la nova Reforma Fiscal presentada pel ministeri d'Hisenda no hagi tingut en compte al Tercer Sector, "necessitem un règim fiscal específic", al mateix temps que ha reclamat que el govern espanyol compleixi amb les sentències en matèria de gestió del 0,7% de l'IRPF per part de les comunitats autònomes.

Campuzano ha criticat l'absència d'un full de ruta per part del govern de l’Estat sobre com abordar el problema de la dependència en els propers anys. Respecte al projecte de llei anunciat pel govern del PP sobre adopcions internacionals, el portaveu de CiU ja ha expressat el seu ferm rebuig a aquest avantprojecte perquè representa un buidatge de competències d'un model, el català, que ha reconegut que funciona adequadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada