dijous, 5 de juny del 2014

President Mas: "En aquest país sabem anar junts en els grans moments, fent política en majúscules"

  • El cap de l’Executiu i l’alcalde Ballesteros han signat aquest matí el conveni per a la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017
  • El president també ha destacat que aquest esdeveniment esportiu “reforçarà la capitalitat mediterrània de Catalunya” i serà un factor que contribuirà a “la recuperació i reactivació de la nostra economia”
El president Mas i l'alcalde Ballesteros durant la signatura del conveni
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lloat aquest matí la capacitat de Catalunya“d’anar junts en els grans moments, no fent política petita, sinó política en majúscules” i “sempre que hi hagi la confiança necessària per fer aquestes grans coses”. El cap del Govern ha remarcat que aquest és el cas dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, on s’està demostrant que les coses es poden fer bé i en conjunció amb el país, amb el Comitè Olímpic Internacional i amb el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani.
 
“No sempre és fàcil la col·laboració, perquè a vegades es produeixen circumstàncies que la debiliten, però l’experiència catalana és que la col·laboració institucional és una bona garantia que les grans operacions a nivell d’esdeveniments esportius acaben sortint molt bé”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de signatura del conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per a la celebració dels Jocs Mediterranis 2017, que s’ha celebrat aquest matí al consistori de la capital tarragonina.
 
Durant el seu parlament, el cap de l’Executiu ha destacat que aquests Jocs “són una gran ocasió per desdibuixar els mapes polítics i reforçar, i molt, els mapes físics, que són els de les llengües, les cultures i les relacions entre les persones”.
 
“És un molt bon motiu per reforçar la idea del que ens uneix en l’àmbit de la Mediterrània”, ha assegurat el president, que ha afegit que aquest esdeveniment lliga dos conceptes “molt tradicionals i molt nostres”, com són l’esport, “la capacitat de competir, però noblement”, i la Mediterrània, “el mar comú entre la Rivera nord i la Sud, el nostre espai físic tradicional”.
 
 
Reforç de la capitalitat mediterrània
 
Un dels aspectes claus del Jocs, ha dit Artur Mas, és el fet que “reforcen la capitalitat mediterrània de Catalunya”, unint-se a actius que el país ja té com és la seu permanent de la Unió per la Mediterrània, a Barcelona, que “dóna una gran força a nivell institucional i polític” a aquesta capitalitat. També “el front portuari i les plataformes logístiques reforcen la nostra capitalitat mediterrània”, ha afegit Mas, que ha tornat a reclamar “l’impuls definitiu i el calendari per completar el Corredor Ferroviari del Mediterrani”, que ha citat com la gran infraestructura que ha de potenciar Catalunya en el continent europeu.
 
Per últim, el cap de l’Executiu ha reivindicat els Jocs com un factor més per a “la recuperació i reactivació de la nostra economia” i per fer front al que és el principal objectiu del Govern: “que hi hagi més i millor feina”. Perquè la preparació d’aquest esdeveniment, ha recordat, implicarà a molts sectors i professionals, tant en la preparació prèvia com en l’execució.
 
Al costat dels Jocs, el president ha subratllat que també hi ha altres actius com el recent creat ChemMed Tarragona - Clúster Químic del Mediterrani, els grans projectes d’atracció turística que estan en marxa al Camp de Tarragona i la major capacitat exportadora de la indústria agroalimentària que, tots junts, “són grans pulmons d’activitat i reactivació econòmica que poden aportar allò que més es necessita: que la gent tingui expectativa i realitat de feina”.
 
Els Jocs Mediterranis són una competició de caràcter poliesportiu que s’organitza en el marc del moviment olímpic, amb el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI). El 15 d’octubre de 2011, el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis va escollir Tarragona com a seu dels Jocs l’any 2017. La competició se celebrarà del 30 de juny al 9 de juliol, en 16 municipis seu del territori, i hi participaran 4.000 esportistes de 24 nacionalitats diferents.
 
A l’acte també hi han assistit el tinent d’alcalde i Comissionat de l’alcaldia per als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Javier Villamayor; el president del Comitè Olímpic Espanyol i primer vicepresident del Comitè dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Alejandro Blanco; el president del Comitè Internacional dels Jocs, Aman Addadi; el delegat de Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, entre d’altres personalitats.
 
 
Nota: S'adjunta una nota amb més informació del conveni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada