dilluns, 30 de juny del 2014

El conseller Puig manifesta la "radical oposició" de la Generalitat a la mesura del Govern del PP de gravar fiscalment les indemnitzacions per acomiadament

 Aixecar Catalunya
En l’Entrevista del Diumenge, al 3/24, el conseller d’Empresa i Ocupació ha assenyalat que la nova reforma fiscal que preveu la tributació de les indemnitzacions per acomiadament “respon a una visió ultraliberal del PP”. Segons Puig, “es una mesura desafortunada des del punt de vista moral, i un error des del punt de vista econòmic”.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat avui que la Generalitat està“radicalment en contra” de la mesura del Govern del PP de gravar fiscalment les indemnitzacions per acomiadament. Durant l’Entrevista del Diumenge, al 3/24, el conseller Puig ha assenyalat que la nova reforma fiscal del govern central “respon a una visió ultraliberal del PP”, i ha afegit que, a diferència de la reforma laboral“que va tenir llums i ombres”, aquesta decisió “és desafortunada des del punt de vista moral i un error des del punt de vista econòmic”. En aquest sentit, el conseller Puig ha apuntat que “gravar fiscalment l’acomiadament limita encara més les possibilitats del treballador acomiadat de reintroduïr-se al mercat laboral, de capitalitzar els diners per emprendre, o de millorar de la seva formació”.
 
En el marc de l’entrevista, el conseller Puig s’ha referit també a la situació de Panrico. El conseller ha reconegut que “torno a estar més preocupat que esperançat” i ha alertat que “si l’empresa i, sobretot, els treballadors no es posen d’acord, la direcció pot tirar endavant el seu ERO de forma unilateral”. Puig ha assegurat que la Generalitat, a través del Departament, “intentarà posar tots els esforços”però ha afegit que “malauradament, veig les posicions molt tancades”. En aquest sentit, ha volgut recordar els esforços del govern català fa un any i mig, que van permetre reconduir in extremis la situació a la planta de NISSAN.
 
Així mateix, coincidint avui amb la jornada d’obertura comercial autoritzada a la ciutat de Barcelona, el conseller Puig ha assenyalat que el calendari d’obertura previst per aquest estiu a la ciutat “és una prova”. Tot i que ha reiterat la defensa del model català de comerç “que garanteix l’equilibri entre grans superfícies i comerç de proximitat”, Puig ha apuntat que “cal que el petit comerç revisi les seves estratègies i s’adapti el nou entorn, perquè no podem esperar que els hàbits  de consum es mantinguin inalterables”.
 
D’altra banda, a les portes d’una nova edició del 080 Barcelona Fashion, que comença demà al Recinte Modernista de Pau, el conseller Puig ha volgut destacar la importància d’aquest certamen que “dóna ressò internacional al sector de la moda de Catalunya”.
 
En aquest sentit, Puig ha apuntat que “aprofitem Barcelona, tant pel que representa com a plataforma de moda al món com pels entorns que ofereix d’escenari al 080; el Born Centre Cultural en la darrera edició, i el Recinte Modernista, en la que ara inaugurem”.  Puig ha assenyalat que “el que ha aconseguit el 080 és oferir, tant a les grans marques com als joves dissenyadors, una manera de mostrar-se al món, en un sector cada cop més competitiu”.
 
D’altra banda, el conseller ha assegurat que s’està donant un procés relocalització en el sector. Puig ha explicat que “empreses catalanes del tèxtils-moda que van marxar fa un anys buscant abaratir els costos de producció, en els darrers temps estan relocalitzant els seus centres novament a Catalunya, amb centres de distribució logística i en alguns casos estan tornant a recuperar la producció”.
 
En relació al procés sobiranista, i a l’eventual entrada d’ERC al govern català, el conseller Puig ha apuntat “si de veritat estem en un moment històric, i si volem garantir el nostre projecte de país, hem de fer una aposta molt autèntica i cal que compartim les responsabilitats en un govern de concentració”.Segons Puig, “ara l’objectiu és aconseguir la consulta, i si tenim majoria, això no ho atura ningú”. “És un procés alhora il·lusionant i inquietant però que avui no té ja marxa enrere”, ha reblat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada