dilluns, 2 de juny del 2014

Rull: "Rajoy ha triat la via equivocada, no pot anar sistemàticament en contra de la majoria del poble"

Des de CDC assegura que “estem davant del repte més gran” de la nostra història, motiu pel qual “des del minut zero s’ha ofert enfortir el Govern”  

Josep Rull, secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, ha respost aquest matí al president del Govern espanyol, després que aquest advertís ahir el president Mas que quan hi ha un xoc de trens és perquè algú va per la via equivocada.“Rajoy és qui ha triat la via equivocada, perquè no pot anar sistemàticament en contra de la majoria del poble”, ha afirmat Rull, evidenciant el clam majoritari de la societat catalana de poder votar el proper 9 de novembre. Rull ha fet aquestes declaracions al programa El suplement  de Catalunya Ràdio i ha afegit que “El temps pressiona Rajoy perquè nosaltres no estem per renunciar al 9-N i estem determinats a posar les urnes”.

El secretari d’Organització de CDC ha lamentat l’immobilisme de Mariano Rajoy i ha apuntat que des de les institucions polítiques espanyols no es vol permetre votar als catalans perquè podria guanyar el doble sí. “No ens volen deixar votar, perquè al Madrid polític tenen la percepció de que perdrien”, ha indicat. Josep Rull ha contrastat la manera de fer de Rajoy amb la del govern britànic que permet als escocesos decidir lliurement el seu futur polític per desencallar el conflicte. “Escòcia i el Regne Unit el que han fet és habilitar una via per donar sortida a tot plegat. Això és el que hauria de fer el dirigent d’un país democràtic i normal, i precisament és el que no fa Mariano Rajoy a l’estat espanyol”.


Oferiment des del minut zero de la legislatura
Josep Rull ha subratllat des dels micròfons de Catalunya Ràdio la importància del moment actual en que calen “responsabilitats compartides”, amb el dret a decidir, la gestió de la crisi i la lluita contra la recentralització impulsada i imposada pel Govern espanyol. “Tenim al davant el repte més gran que pugui tenir qualsevol nació, que és guanyar la seva llibertat”, ha apuntat el dirigent de Convergència.

En aquest sentit, ha destacat la coherència del president Mas en oferir responsabilitats a altres formacions i així “enfortir el govern”.“Des del primer moment, des del minut zero de la legislatura; el president Mas ho va expressar en el discurs d’investidura. Un oferiment més formal que això és molt difícil d’assolir”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada