dimecres, 25 de juny del 2014

Homs: "Actuarem amb més incidència" per donar a conèixer el procés català a l'exterior

  • El conseller de la Presidència valora “molt negativament” les pressions del govern espanyol per evitar que s’expliqui el procés a nivell internacional
  • Homs recorda que el Tribunal Constitucional va validar el punt de la resolució del Parlament que incideix en la necessitat de dialogar amb institucions europees i internacionals.
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, valora “molt negativament” les pressions de l’executiu espanyol per evitar que s’expliqui el procés català a nivell internacional i anuncia que, davant d’això, “hi actuarem amb més incidència per part nostra”. Homs ha respost així a una pregunta relativa a aquesta qüestió formulada pel grup parlamentari d’ERC durant la sessió de control al Govern.

El conseller ha recordat que des del Govern s’està treballant per donar a conèixer el procés català al món a través de diferents línies d’actuació. D’una banda, amb cicles de conferències que s’estan organitzant amb universitats i centres sense ànim de lucre en països com França, el Regne Unit, Suècia, Portugal, Japó, els Països Baixos, Noruega, Alemanya, Suïssa, Bèlgica i que estan generant, ha dit, un “notable interès”.

D’altra banda, es mantenen contactes regulars amb mitjans de comunicació internacional i també s’ha habilitat una pàgina web per informar a la ciutadania que vol seguir el procés des de l’estranger: cataloniavotes.eu

Per últim, el portaveu ha destacat els contactes que el Govern està mantenint amb representacions diplomàtiques de diversos països i d’organismes internacionals. En aquest sentit, ha recordat que la resolució del Parlament que va impugnar l’executiu espanyol incloïa un punt sobre la necessitat de dialogar i negociar amb organismes internacionals que no va ser qüestionat pel Tribunal Constitucional. És per això que Homs assegura que “des d’aquest punt de vista ens sentim reforçats a partir de la sentència del TC del mes d’abril” i remarca la contradicció d’estar complint amb un mandat del Parlament, avalat pel TC, però “sense cap mena de col•laboració per part del Ministeri d'Afers Exteriors”.
Departament/s 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada