dimecres, 18 de juny del 2014

Turull reivindica el valor de la política "pensant en les futures generacions i no en les properes eleccions" per afrontar els reptes del país

En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, remarca que “els polítics no som una classe diferent ni una casta allunyada de la realitat” i “la prova del cotó és el procés que viu Catalunya”

Jordi Turull, president del grup parlamentari de Convergència i Unió, ha reivindicat “el valor de la políticaen un moment en que sembla que la política es vol restar valor a ella mateixa”,  i la necessitat que “ara més que mai” aquesta, per la situació i el moment que viu Catalunya, sigui feta “pensant més en les futures generacions que en les properes eleccions”. Turull ha subratllat que vivim un moment de canvi de paradigma, amb moltes adversitats, però també moments d’enorme esperança i il·lusió. Per això, “cal actuar amb sentit de transcendència” i fer “política amb majúscules” perquè  “no hi haurà segona volta, no ens quedarem igual i ens hi juguem molt més del que podem imaginar”. “Si seguíssim el procés amb la lògica de la política tradicional, amb la lògica partidista, amb el càlcul electoral, això no sortiria bé”.

En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Turull ha indicat que aquest ha de ser “el nord” que guiï l’actuació política: “Fer-ho bé, per fer-ho possible”. I ha assegurat que “si la convicció i la determinació és forta per culminar el procés, si tenim ben interioritzat el sentit de la transcendència de l’objectiu, no hem de descartar cap escenari”.

Els partits són un instrument i no una finalitat
En aquest sentit, ha destacat que “Convergència i Unió sempre hem defensat, i crec que ho hem demostrat àmpliament, que els partits són un instrument i no una finalitat per ells mateixos”. I per això, “nosaltres posarem aquest gran instrument i les persones que el conformem al servei de l’objectiu polític més transcendent dels últims 300 anys i vull pensar que ningú ho farà a la inversa i posarà el procés a benefici del partit”.

Turull ha reclamat aquesta transcendència en tots els àmbits: davant el procés que viu Catalunya però també davant “aquells moviments que promouen un relat que ens ve a dir que la política és el problema”. “Els polítics no som una classe diferent ni una casta, com volen fer veure els que li volen restar valor”, ha continuat. “La política no la fa ni es fa des d’allò que en diuen ‘l’Establishment’ i la prova del cotó és el mateix procés que viu Catalunya”, que demostra que “la classe política no està allunyada de la realitat i de la gent”. Perquè “provenim i convivim amb aquestes realitats que des de la política hem de trobar sortida”.

I és que Turull ha subratllat la necessitat de posar en valor la política en les seves millors expressions, “no pas devaluant-la sinó fent comprensiva la seva utilitat”. Sobre aquest aspecte ha assenyalat que “no pots orientar les polítiques publiques al marge de la realitat”. “Les realitats no les pots ignorar per que hi són i són tossudes”, ha afegit. I, per tant, “les realitats no es prohibeixen, les realitats s’assumeixen, s’entomen i s’afronten”.

El pacte com a valor de la política
Per afrontar-les, el president del grup parlamentari de CiU ha reivindicat “el pacte com a valor de la política”, que “és generositat de les parts, però no és ni renuncia ni  incoherència”. En aquest sentit, ha posat com a exemple l’acord dels partits catalans per la data i la pregunta del 9 de novembre respecte el qual ha destacat que “la incoherència hagués estat que no tinguéssim pregunta perquè ningú hagués cedit”. “El pacte es el ens aproxima als nostres objectius”, ha continuat, “i ara en el context actual, el pacte lleial i sincer és el que ens pot fer avançar”. I al pacte “s’hi arriba sempre des del diàleg”. “Si no hi ha diàleg, no hi ha pacte”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada