dissabte, 28 de juny del 2014

Sánchez Llibre rebutja l'objectiu d'estabilitat perquè imposa un dèficit que "asfíxia" a les CCAA

El portaveu econòmic de CiU denuncia l'actitud deslleial del govern de l'Estat cap a les comunitats per no permetre una flexibilització del dèficit 

El portaveu d'Economia de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, veu una contradicció que el govern espanyol hagi aconseguit de la Unió Europea una flexibilització del dèficit de tres dècimes per al 2014 i es nega a reassignar-lo a les comunitats autònomes, a les quals se'ls imposa un objectiu de l'1% de dèficit per a aquest any i del 0,7% per al 2015, enfront del 3,5% i 2,9% de l'Estat, respectivament. "El tancament de l'Executiu popular asfixiarà les CCAA que es trobaran amb moltes dificultats per prestar els serveis bàsics de l'Estat de Benestar", ha afirmat.

Per a CiU la prioritat és la sostenibilitat dels serveis de l'estat de benestar, l'educació, sanitat, serveis socials... Amb aquest objectiu de dèficit tan restrictiu es "dificultarà" a les CCAA facilitar aquests serveis. "El govern de l'Estat ofega un cop més a les comunitats autònomes", ha afirmat.

Segons la seva opinió, és del tot "incoherent" que el govern espanyol es tanqui en banda per reassignar aquestes tres dècimes de dèficit a les CCAA, que suposa fins a 3.000 milions d'euros. "Com si a Espanya fóssim sobrats de recursos econòmics", ha afirmat. A més, s'ha queixat que Montoro opti per eliminar el dèficit a la carta, ja que imposa el mateix objectiu per a totes les CCAA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada