dilluns, 16 de juny del 2014

Rull: "La clau del procés que viu Catalunya és la capacitat de mobilització pel pròxim 9N"

El secretari d’Organització de Convergència va participar ahir al vespre en la taula rodona “Decidim el nostre futur” a Les Planes d’Hostoles 

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, va afirmar que “La clau del procés que viu Catalunya és la capacitat de mobilització pel pròxim 9N”. Tal i com va manifestar Rull “cal que a les urnes hi vagi tothom, tan els partidaris del sí com del no, ja que aquest fet ens donarà legitimitat i reconeixement internacional”. Rull va fer aquestes declaracions en la taula rodona organitzada per l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles i Radio Les Planes on també hi varen participar Marina Geli del PSC i Anna Simó d’ERC.

Tal i com va explicar Rull, “el que volem fer els catalans no és només legítim sinó que a més és legal” i va deixar clar que “no és un problema d’il·legalitat, és una qüestió de voluntat política”. Josep Rull va recordar que Catalunya està treballant per poder decidir el nostre futur. El passat 8 d’abril es va demanar al Govern espanyol el traspàs de competències per fer un referèndum i “se’ns va dir que no”, un altre mecanisme per expressar la voluntat dels catalans seria canviar la Constitució “però això és més complicat”. Ara, en virtut de l’Estatut d’Autonomia estem treballant per realitzar la consulta i “això no requereix d’autorització de l’Estat sinó que simplement no faci res per impedir-ho”. “El que és inaudit és que tenint redactat el 20% d’aquesta llei, Madrid ja ha dit “la vamos a impugnar”. No ens volen permetre de fer aquesta consulta.”

En aquest sentit, el secretari d’Organització de CDC va comparar el procés català amb el que viu l’escocès “que el 18 de setembre Escòcia pugui votar i el 9 de novembre Espanya no deixi votar els catalans no li pot sortir gratuït des d’un punt de vista d’imatge internacional a l’Estat espanyol”. Per això va manifestar que “ho hem de fer de manera jurídicament impecable, aprofitant el marc legal que hi ha i generar un ambient de confiança a nivell intern per permetre que el 9N hi hagi prou confiança en el  país perquè el resultat de les urnes, a nivell de participació i de contingut, tingui prou legitimitat perquè el món ens reconegui la voluntat majoritària dels catalans”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada