dimarts, 10 de juny del 2014

Josep Rull: "Si es confirma la decisió de Duran de deixar la secretaria general de CiU, caldrà seure i analitzar el nou escenari"

El secretari d’Organització de CDC ho considera una decisió “individual” de Duran i assegura que el compromís de CiU envers la consulta continua sent “inequívoc”

El secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha mostrat “respecte total” a la intenció de Josep Antoni Duran i Lleida de deixar la secretaria general de CiU, tot i que ha apuntat que encara no s’ha confirmat que acabi essent així. Rull ha remarcat que “és una decisió individual de Duran” i que si s’acabés confirmant els dos partit n’hauran de parlar “a fons” i els òrgans de direcció de la federació “s’hauran de reunir i veure quin és el nou escenari”. En aquest sentit Josep Rull ha apuntat que “s’ha de poder parlar de tot, perquè es posa sobre la taula la secretaria general de la federació, però hi ha d’altres elements dels quals també se n’hauria de poder parlar”. Com a exemple, el secretari d’Organització de CDC ha considerat que “no sé si té massa sentit que el portaveu de CiU a Madrid sigui la persona que renuncia a la secretaria general de la federació amb uns termes que encara no sabem ni coneixem exactament”. Josep Rull n’ha parlat durant la Convenció Nacional de Convergència Democràtica Aranesa, que s’ha fet aquest matí a Vielha.

A l’espera que s’acabi confirmant aquesta decisió, Josep Rull s’ha mostrat “perplex” per com s’ha conegut la informació sobre la intenció del secretari general de CiU i portaveu de la federació al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, de deixar el seu càrrec a la federació. Rull ha assegurat que el partit “no en sabia res” i ha lamentat que “en cas que acabi sent certa s’hagi donat a conèixer al conjunt de l’opinió pública i als socis de la federació a través d’un diari i d’una filtració”.
 Sobre el futur de Duran i Lleida dins de la federació, Josep Rull també ha volgut deixar clar que,  prengui la decisió que prengui, la determinació i el compromís de CiU amb la consulta del 9N continua igual de “clara, precisa i inequívoca”. Per esborrar qualsevol ombra de dubte, Rull ha remarcat que “sempre hi ha hagut pinya entre CDC i Unió” en favor del dret a decidir i ha afegit que “nosaltres considerem que aquesta pinya hi continua essent i s’ha d’enfortir, que és absolutament fonamental que sigui així i que ara per ara no tenim cap indici en sentit contrari”.

L’Aran a favor del dret a decidir
En la Convenció Nacional de Convergència Democràtica Aranesa on ha participat Josep Rull, la formació ha aprovat les seves línies estratègiques, recollides en el document “Aran, un pas endavant”, on el postula a favor del dret a decidir i de la consulta del 9N. En aquest sentit, Josep Rull ha insistit que Catalunya “vol decidir democràticament el seu futur el dia 9N” i ha aplaudit l’aposta pel Sí-Sí que CDA ha oficialitzat aquest matí en aquest congrés. Josep Rull ha clausurat la Convenció juntament amb el president de CDA i Síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el secretari general de CDA i alcalde de Vielha, Àlex Moga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada