dilluns, 16 de juny del 2014

Rull: " Les darreres decisions del Govern del PP evidencien que l'Estat espanyol ha renunciat a ser l'Estat dels catalans "

CDC constata la seva preocupació pel dèficit fiscal, la LOMCE i el model centralitzat de gestió aeroportuària imposat per l’executiu de Rajoy

El secretari d’Organització de Convergència Democràtica, Josep Rull, i el vicesecretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, han explicat en roda de premsa, després d’una nova reunió del Secretariat Permanent del partit, que CDC ha analitzat les conseqüències de les polítiques de Mariano Rajoy: “Les darreres decisions del Govern del PP evidencien que l’Estat espanyol ha renunciat a ser l’Estat dels catalans”. En aquest sentit, Rull ha apuntat tres qüestions que, per a Convergència, són preocupants: el dèficit fiscal que vam conèixer la setmana passada amb la publicació de les balances fiscals, la imposició de la LOMCE i el model d’aeroports centralitzat.

Pel que fa a les balances fiscals, Rull ha afirmat que CDC no pot romandre indiferent: “El dèficit entorn del 8% posa en risc els serveis públics a Catalunya: és  la constatació d’una injustícia que té conseqüències directes en el dia a dia de la gent, en la provisió de serveis dels ciutadans. Treballarem a fons per explicar la situació concreta del finançament i dels serveis públics”.

Després de la multitudinària manifestació de dissabte a favor de l’escola catalana, Rull, que va encapçalar la delegació del partit a la marxa, ha destacat que va ser una mobilització transversal on hi eren “tots els sectors rellevants de l’educació a Catalunya”. En aquesta línia, ha defensat el marc legal del país: “Volem deixar clara la nostra determinació d’aplicar la LEC. Si el model de Catalunya és bo, no s’ha de modificar, per tant, dins els marges de la legalitat vigent,  mantindrem aquest model. Catalunya és un sol poble, i la llengua que s’ensenya a l’escola permet mantenir aquesta idea”. També ha volgut explicitar “la solidaritat i el respecte” de Convergència a Jaume Sastre, per la seva lluita personal pel català: “En la defensa de la llengua els gestos són molt rellevants. Actituds com aquesta demostren un nivell de compromís altíssim en defensa del patrimoni comú de tenir una llengua com a element de progrés, integració i prosperitat”. 

El secretari d’Organització de Convergència ha denunciat que la privatització d’una part d’AENA “descarta la gestió singularitzada dels aeroports catalans, una reivindicació molt extensa, molt transversal”. Per a ell, es tracta “d’una nova manera de tancar terceres vies”. I ha afegit que amb aquesta decisió “sofistiquen el model de recentralització: sucursalitzen la resta d’aeroports. Condemnen l’aeroport de Barcelona a ser un satèl·lit de Barajas”. Ha recordat que només Romania i Espanya tenen aquest sistema de gestió centralitzada i ha advertit: “No ens resignem. Hi ha una alternativa: construir un nou estat”.

“Demanem al PSC que torni a la centralitat del catalanisme”

A propòsit del debat intern que viu el PSC, Rull ha expressat el respecte de CDC per les decisions que puguin adoptar i ha apuntat que  Convergència no entrarà en el debat de les persones, però sí en el de les idees. En aquest sentit, ha fet una nova crida als socialistes: “Reiterem la nostra crida al PSC: que torni a la centralitat del catalanisme, a favor de les urnes i del dret a decidir. Serà bo per al sistema de partits, per a la democràcia i, sobretot, per al  poble català que vol decidir. Han de decidir si la seva prioritat és el PSOE o Catalunya” .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada