dilluns, 30 de juny del 2014

Josep Rull: "CDC mai no participarà en un grup euroescèptic al Parlament Europeu"

CDC retreu al PP que torni a tancar la porta al diàleg i que asseguri que la Constitució no es tocarà per resoldre la qüestió catalana


Convergència Democràtica de Catalunya assegura que no deixarà el Grup dels Liberals i Demòcrates Europeus (Grup ALDE) per entrar al dels Conservadors i Reformistes Europeus, de qui han rebut una oferta després de l’entrada de C’s  i UPyD. El secretari d’Organització de CDC,Josep Rull, ha admès que compartir grup amb aquests dos partits “ens genera moltíssima incomoditat i que s’estan estudiant totes les opcions” però que “mai no participarem en un grup euroescèptic”, com és el cas dels conservadors. “Tenim claríssim que qualsevol adscripció de CDC sempre serà a favor d’enfortir Europa i no de debilitar-la” ha reblat Rull en una roda de premsa posterior al Secretariat Permanent del partit, acompanyat del vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas.
La setmana vinent CDC decidirà quina serà l’adscripció del seu eurodiputat, Ramon Tremosa. De totes maneres des de la direcció del partit ja s’ha avançat que, perquè l’eurodiputat convergent continuï al grup ALDE “s’haurà de resoldre la contradicció interna sobre el dret a decidir, perquè per una banda el grup ho defensa i per l’altra permet l’entrada de dos partits que hi estan radicalment en contra”. Sigui com sigui, Josep Rull ha denunciat que al darrera de l’entrada dels dos partits espanyols al grup “hi ha una estratègia de l’Estat espanyol d’intentar aïllar el món sobiranista català dels corrents principals de la política europea” i ha assegurat que no “donarem facilitats per quedar arraconats. Allò que hem estat capaços de guanyar, que són unes posicions molt clares de la família liberal, no ens ho deixarem prendre així com així”. 
Garantir la governabilitat a Torredembarra
Sobre la investigació de la Guàrdia Civil a l’ajuntament de Torredembarra, Josep Rull ha deixat clar que la voluntat del partit ara és aclarir què va passar i quines acusacions hi ha “i quan ho tinguem tot, parlar-ne amb l’alcalde i els regidors i prendre les decisions que facin falta”. Abans però, CDC vol garantir la governabilitat de l’Ajuntament i per això “s’han donat instruccions als responsables territorials de CDC perquè iniciïn converses amb altres grups per veure com se surt de la situació i es garanteix que Torredembarra tingui govern”.
A banda de demanar celeritat a la justícia, Rull també ha qüestionat que l’actuació de la Guàrdia Civil: “És estrany que el jutge digui al Tribunal Superior de Justícia com han anat les coses i que les actuacions policials no tinguin origen en la justícia”. Per això el secretari d’Organització de CDC ha assegurat que faran servir “tots els mitjans que tenim a l’abast per saber què com ha anat i què hi ha al darrere”.
Compromís amb el 9N
En la mateixa roda de premsa, Josep Rull també ha lamentat que el PP torni a tancar la porta al diàleg en relació a la consulta del mes de novembre, després que la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, hagi descartat avui una reforma de la Constitució per donar solució al procés català. Rull considera que és un plantejament “fossilitzat de la constitució, antiga i tancada que no dóna  cap marge de maniobra” i ha considerat que les declaracions de Cospedal “ens ratifiquen la voluntat insubornable de posar urnes el 9N”. De la seva banda, Lluís Corominas ha refermat el compromís de CDC amb la consulta que l’ha situat com una de les dues prioritats del partit, juntament amb la lluita per sortir de la crisi “La centralitat del país passa aquests dos objectius, amb els quals CDC ens sentim molt còmodes”.
Finalment, en aquesta roda de premsa, el partit també ha condemnat l’agressió xenòfoba d’aquest cap de setmana al metro de Barcelona. “Condemnem aquest atac i volem donar un missatge de tolerància zero amb expressions de violència” ha apuntat Rull que ha sentenciat que “qualsevol expressió de violència física és greu, però la gravetat s’incrementa si està motivat per un rerefons xenòfob”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada