dijous, 12 de juny del 2014

CDC reitera el seu compromís amb la federació i assegura que el projecte conjunt és sòlid i compartit

El partit fa una crida al PSC perquè en el debat intern arran de la renúncia de Pere Navarro es torni a sumar al consens pel dret a decidir

Convergència Democràtica de Catalunya ha refermat avui el seu compromís amb la federació i ha assegurat que el projecte de CiU segueix essent “compartit, sòlid i cohesionat”. En una roda de premsa després de la reunió del Secretariat Permanent de CDC, el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, ha remarcat que “CiU té una història continuada de 35 anys de solidesa i d’èxits electorals i el projecte conjunt ha demostrat ser un instrument molt vàlid al servei del país. I avui continua essent així”. “Respectem i valorem els companys d’Unió, amb qui fem camí conjuntament a l’hora d’afrontar aquesta època dura de crisi i procés”, ha reblat Corominas.

Sobre la reflexió de Josep Antoni Duran i Lleida de deixar la secretaria general de la federació, Corominas ha apuntat que la direcció de CDC respecta “qualsevol decisió que vulgui prendre” però ha insistit amb “el compromís de Duran amb tot el que estem fent des de CiU, tant per afrontar la crisi com en tot el que fa referència al procés”. Lluís Corominas també ha apuntat que “a CiU no hi sobra ningú” i ha demanat a totes les persones quer representin la federació “que tinguin aquest compromís 100% amb el que digui i decideixi CiU”.

De la seva banda, el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, també s’ha referit a la fermesa del projecte de la federació i ha insistit que “el relat de CiU està compactat i apostem a fons per aquest 9N”. Rull ha volgut deixar clar que “quan el relat és compartit i l’estratègia s’expressa de manera clara i sincronitzada entre CiU les coses van bé”. Com a exemple s’ha referit al fet que diumenge “els discursos i el relat no anaven sincronitzats i en canvi, dimarts, després d’escoltar la versió del secretari general de CiU, sí” i ha assenyalat que “aquesta és la bona via”. Igualment, el secretari d’Organització de CDC també ha insistit en el missatge que els militants i les direccions dels dos partits estan “totalment compromesos” davant dels dos grans reptes actuals que són “superar de la crisi i que el procés surti bé”.

Crida al PSC perquè se sumi al pacte pel dret a decidir

El Secretariat Permanent de CDC també ha analitzat aquest matí la renúncia feta pública ahir del primer secretari del PSC, Pere Navarro. En aquest sentit, Josep Rull ha mostrat “respecte absolut per la decisió i per les dinàmiques internes dels altres partits”. A banda d’això, Rull també ha fet una crida al PSC perquè aprofiti el debat intern que s’obri a partir d’ara “per reincorporar-se en el consens pel dret a decidir, per la democràcia i per la consulta del 9N, perquè és necessari que hi hagi el màxim consens i transversalitat”. Rull ha demanat un gest en aquest sentit i ha apuntat que l’aprovació de la Llei de Consultes podria ser “el primer moment per posar-ho en valor i fer palès si existeix aquest nou consens”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada