dissabte, 14 de juny del 2014

El vicepresident del Partit Liberal Europeu anuncia que dimitirà si no es respecta el dret a decidir dels catalans

El convergent Marc Guerrero ho ha anunciat aquest matí a Brussel·les, en una reunió del buró i el Consell del partit davant de 300 líders de formacions liberals europees


El vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE Party), el convergent Marc Guerrero, ha anunciat avui que dimitirà si no es respecta el dret a decidir dels catalans i “no es tenen en compte les reclamacions de Convergència Democràtica de Catalunya”. Guerrero també ha manifestat  el seu enuig pel “joc brut” que els dos partits espanyols, UPyD i C’s, estan fent a nivell europeu.

Guerrero ha fet pública aquesta voluntat aquest matí, a Brussel·les, en una reunió del buró i del Consell de l’ALDE Party on participen 300 líders de partits polítics liberals europeus, entre ells el seu president Graham Watson i el president del grup parlamentari i candidat liberal a president de la Comissió Europea, Guy Verhofstadt. L’anunci s’emmarca en plena batalla per a la constitució dels grups parlamentaris europeus i davant la voluntat d’UPyD i de C's d'entrar al grup ALDE.
 
Dimarts vinent es preveu la constitució dels nous grups al parlament europeu i CDC està treballant intensament per tal que no entrin en el grup els dos partits espanyolistes. Una de les possibles solucions que s'estan negociant passa per constituir un grup pel dret a decidir integrat pel PNB i el NVA (independentistes flamencs) vinculat als liberals i sota un manifest que doni suport a la voluntat dels catalans d'acord amb els darrers documents aprovats per la família liberal.

Marc Guerrero ha estat reelegit tres vegades com a vicepresident de l'ALDE party i és el primer català en ocupar aquest lloc de responsabilitat en una formació europea. La primera vegada va ser l'any 2009 a Barcelona, la segona l'any 2011 a Palerm i la darrera el novembre de 2013 al congrés de Londres, quan Guerrero va ser el candidat més votat del buró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada