dijous, 12 de juny del 2014

El president Artur Mas explica als mitjans de comunicació internacionals el procés democràtic i pacífic català

  • El cap del Govern ha rebut els participants en el Global Editors Network Summit, que reuneix a Barcelona 500 professionals de primera línia dels principals mitjans de comunicació del món
El president parla amb alguns dels participants en el Global Editors Network Summit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquest vespre, al Palau de la Generalitat, els participants en elGlobal Editors Network Summit 2014, un fòrum que reuneix a Barcelona 500 professionals de primera línia dels principals mitjans de comunicació de tot el món. El cap de l’Executiu ha explicat a aquests líders d’opinió el procés català i ha posat en relleu que “els catalans volem decidir en una consulta com ens relacionem amb Espanya i la Unió Europea”, la qual cosa ha precisat “no és fàcil negociar-la amb el govern espanyol”, però “hi insistirem”, ha assegurat.
 
Artur Mas ha donat la benvinguda al Palau a aquests editors i redactors en cap de mitjans internacionals, als quals ha descrit la Generalitat de Catalunya com una de les institucions més antigues d’Europa, amb més de 600 anys d’història. “La persistència del Govern català mostra la persistència dels catalans per governar-se a si mateixos”, ha ressaltat, i ha continuat “Catalunya ésl’epicentre d’un dels moviments de base democràtics més forts d’Europa en aquest moment” i “és un país amb un 70% de població no originària de Catalunya que vol ser consultada sobre el seu futur ”, ha reblat.
 
El Global Editors Network Summit centrarà els tres dies de debat en el tema de la innovació en les redaccions i el futur del periodisme. En aquest sentit, el president ha recordat als participants que “esteu en un país on Gaudí i Ferran Adrià són els pares fundadors de la innovació”, i ha ressaltat que els catalans també “a través de la innovació ens les arreglem per mantenir la nostra llengua i la nostra identitat”.
 
Aquest Fòrum, que durant tres dies se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), és organitzat anualment pel Global Editors Network (GEN), una comunitat de més de 10.000 periodistes que pertanyen a totes les plataformes de distribució d’informació: diaris, ràdio, TV i Xarxa dels cinc continents. Aquesta trobada se celebra per primera vegada a Barcelona, fet que el president ha agraït, ja que fins ara s’havien realitzat a Hong Kong (2011) i a París (2012 i 2013).
 
En el decurs de la recepció, hi ha intervingut també el president del GEN, Ricardo Kirchsbaum, l’editor del diari argentí Clarín, el diari en castellà de més tirada a tot el món. També hi han assistit el secretari de Comunicació, Josep Martí, i el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada