dimecres, 25 de juny del 2014

President Mas: "El fons d'accessibilitat per als ports és un escàndol i un despropòsit"


 
·        El cap de l’Executiu, assegura que “Catalunya podrà abaixar impostos si l’Estat ens transfereix tota la gestió de la fiscalitat” i adverteix que la reforma fiscal del PP “té parts amagades”
 
·        Artur Mas recorda que “Catalunya no ha rebutjat mai la solidaritat, ni l’ha discutida” però es queixa que “és desproporcionada, per sempre, i sense control”
 
·        El president Mas insisteix que complirà amb la voluntat expressada majoritàriament pels catalans de “passar per les urnes per decidir el seu futur polític”
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, en el decurs de la sessió de Control del Parlament de Catalunya, que el Fons d’Accessibilitat per als ports del Govern espanyol, “és un escàndol i un despropòsit”.
El cap de l’Executiu ha advertit que “ens hi oposem rotundament” i s’ha lamentat del propòsit del Govern central de fer aportar la meitat dels resultats anuals del ports catalans per finançar obres de connectivitat terrestre a la resta de ports espanyols. Així, ha explicat que els ports que tenen beneficis ja fan una aportació a Madrid en concepte d’un fons de compensació i, per això, s’ha queixat que “ara, a sobre, pretenen treure’ns la meitat dels beneficis que encara es poden fer, gràcies a que ho fas bé i t’has espavilat”. En aquest mateix sentit, ha denunciat que en el cas del Port de Barcelona se l’obliga a fer-se càrrec d’una part significativa de les obres de l’arribada de l’ample ferroviari, fet que no havia passat mai.
 
El president ha assegurat que “aquesta batalla la farem a Madrid” i ha explicat que el conseller de Territori i Sostenibilitat li traslladarà a la ministra de Foment la posició “clara i rotunda” del l’Executiu . Pel president, els ports catalans “són un element de competitivitat fonamental i un pulmó d’activitat de primeríssim ordre” i, per això, ha subratllat que cal “no tocar-los, sinó que cal que se’ls ajudi a funcionar millor”.
 
En un altre moment de la seva compareixença, i en relació a la petició que li ha formulat la presidenta del PP, Alicia Sánchez Camacho, de rebaixar impostos a Catalunya en la línia que ha aprovat el Govern espanyol, el president ha respost que la manera de rebaixar els impostos a Catalunya passa perquè “el Govern espanyol ens transfereixi tota la gestió de la fiscalitat”, com així s’ha reclamat en diverses ocasions.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recordat que a començaments de legislatura el Govern central va pujar gairebé tots els tributs i ara presumeix d’una rebaixa dels impostos quan “els ha abaixat menys dels que els havia incrementat” i, a més, ha afegit, “té parts amagades” , perquè “les indemnitzacions dels acomiadats ara pagaran i abans no”. “La gent que se’n va a l’atur ara pagaran gràcies al PP”- ha afegit.
 
“La proporció del dèficit fiscal és desproporcionada”
 
 
El president de la Generalitat s’ha mostrat partidari que dintre d’un estat o del territori de la UE hi hagi transferències per ajudar les regions més desafavorides i ha defensat que “Catalunya no ha rebutjat mai la solidaritat, ni l’ha discutida”. Pel president, “el que discuteix Catalunya és la proporció d’aquest dèficit fiscal i que no hi hagi cap tipus de transparència en la seva aplicació”. Així, s’ha queixat que el Govern espanyol es gasti els diners com vol, sense cap tipus de criteri conegut, ni de participació dels que aporten els diners, i, a més a més, sense límit temporal. “Això és desproporcionat, per sempre, i sense control”- ha afegit.
 
En un altre moment de la sessió, i en resposta al grup de C’s, el president ha remarcat que “les úniques instruccions que segueixo són les del poble de Catalunya” iper això ha insistit en què complirà la voluntat expressada majoritàriament pels catalans de “passar per les urnes per decidir el seu futur polític”.
fotofoto Sessió de control

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada