dijous, 26 de juny del 2014

Jordi Turull: "Si segueix aquest dèficit fiscal, el Govern de l'estat està posant data de caducitat al nostre estat del benestar"

Assegura que les balances fiscals demostren que “no hauríem d’estar passant pel que estem passant” ja que “40 milions d’euros al dia que generem els catalans i se’n van i no tornen” 

Jordi Turull, president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, ha advertit que les balances fiscals del 2011, publicades recentment pel Govern de la Generalitat, posen de manifest “un ofec que es fa insostenible” i que suposa “un clar fre a la nostra economia”. “Si això segueix així, el Govern de l’estat està posant data de caducitat al nostre estat del benestar”, ha afegit Turull, que ha recordat que, en xifres absolutes, el dèficit fiscal se situa en 15.000 milions d’euros l’any o el que és el mateix, “40 milions d’euros al dia que generem els catalans i se’n van i no tornen”.

En una pregunta al president Mas en la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha remarcat que el resultat de les balances fiscals “és tan evident com reiterat en els anys”: “Aportem per sobre del PIB i rebem per sota de la població”. Així, Catalunya és el 16% de la població i el 18’6% del PIB del conjunt de l’Estat, però aporta el 19’2% i rep el 14%. “Pel que generem no hauríem d’estar passant pel que estem passant”, ha continuat Turull, en referència als “sacrificis pressupostaris, no poder desenvolupar els potencials del nostre país per generar riquesa i donar sortida a temes de justícia social”. “No ho diem perquè sí, els números ho posen en evidencia”, ha reblat.

A aquestes xifres cal sumar els deutes de l’Estat per la seva deslleialtat: “els impagaments; les decisions que es prenen i que suposen gastar més diners aquí, com la darrera ocurrència pel que fa a la immersió; la centrifugació del dèficit, entre d’altres”. Amb tot això, “l’ofec es fa insostenible”, ha reiterat.

Desproporcionat, per sempre i sense cap control
En la seva resposta, el president Mas ha assegurat que “hi ha d’haver transferències entre territoris per ajudar els que ho necessiten” però “el que discuteix Catalunya és la proporció d’aquest dèficit fiscal i que no hi hagi cap tipus de transparència en la seva aplicació perquè els diners es gasten com vol l’Estat espanyol i sense cap límit temporal”. “És desproporcionat, per sempre i sense cap tipus de control”, ha afegit. “No fa mal la solidaritat, a Catalunya l’hem defensat sempre dintre d’Europa i dintre de l’Estat espanyol, però en una proporció lògica per un calendari concret i per uns objectius controlables”, ha conclòs el president.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada